Ο Ερμής σκόραρε για χάρη της ΑΕΚ και την άφησε στην κορυφή (vid)

Ένα αυτογκόλ του Ντα Σίλβα στο 58’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Χαραλαμπίδη χάρισε στην ΑΕΚ τη νίκη με 1-0 επί του Ερμή και διατήρησε τους Λαρνακείς μόνους στην κορυφή της βαθμολογίας με 31 βαθμούς. 
 
Η ομάδα της Λάρνακας επανήλθε στις επιτυχίες, μετά την ήττα από την Ομόνοια, και περιμένει τις απώλειες βαθμών που δεδομένα θα έχουν οι τέσσερις ομάδες που την ακολουθούν στη βαθμολογία (ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ, Ομόνοια, Απόλλωνας) που παίζουν μεταξύ τους. 
 
Πρόβλημα στην ανάπτυξη 
Οι απουσίες των Τομάς και Τριτσκόφσκι ήταν εμφανέστατες για την ΑΕΚ που είχε πρόβλημα τόσο στην ανάπτυξη με την κυκλοφορία της μπάλας όσο και στην παραγωγή ευκαιριών. Το πρώτο μέρος κύλησε με την ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκθε να μην απειλεί αθόλου την εστία του Ερμή, αφού το δοκάρι του Άλβες στο 44΄ήταν σαν να μην έγινε πότε αφού ο Βραζιλιάνος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. 
 
Πιο επιθετική 
Πιο απαιτητική άρχισε το δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ και απώλεσε δύο ευκαιρίες με τους Άλβες (47΄) και Ακοράν (49’). 
 
 Στο 58΄η ΑΕΚ κέρδθισε φάουλ με τον Χαραλαμπίδη να εκτελεί και τον Ντα Σίλβα στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα με κεφαλιά την έστειλε στα δίκτυα του Στυλιανού 
 
Στο 65’ η ΑΕΚ απώλεσε τεράστια ευκαιρία να πετύχει δεύτερο γκολ με τον Ακοράν να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Στυλιανού εντούτοις δεν κατάφερε να τον νικήσει. Στην αρχή της φάσης η μπάλα κτύπησε στο χέρι του Τέτε και έπρεπε να υποδειχθεί παράβαση στη μεσαία γραμμή.  
 
Τραυματισμός Μίνιο-Ντεμπούτο Γιωργαλλίδη
«Πάγωσε» η ΑΕΚ Αρένα στο 76’ όταν ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Μίνιο συγκρούστηκε με τον Αλεξίου και σωριάστηκε στο έδαφος.
 
Ο πορτιέρε της πρωτοπόρου του πρωταθλήματος έχασε για λίγο τις αισθήσεις του και αμέσως έτρεξε το ιατρικό επιτελείο της ΑΕΚ και του πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες. Ο Ισπανός τερματοφύλακας ανέκτησε τις αισθήσεις του, όμως αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο καταχειροκροτούμενος και με «κληρονομία» ένα αιμάτωμα στο μέτωπο πάνω από το αριστερό μάτι που προκάλεσε έναν τεράστιο καρούμπαλο.
 
Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ είναι καλά στην υγεία του και δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί σε κλινική. Τη θέση του Μίνιο κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Αντώνης Γιωργαλλίδης που έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της ΑΕΚ.
ΑΕΚ: Μίνιο (80' Γιωργαλλίδης), Ορτίθ, Γκαρίδο, Μοϊσόφ, Καταλά, Μπόλιεβιτς, Λαρένα, Ακοράν, Χαραλαμπίδης, Τέτε (72' Εγγλέζου), Άλβες (82' Λαμπάν).
ΕΡΜΗΣ: Στυλιανού, Χριστόφ, Ντε Βρίισε, Μπενγκά, Χριστοφή, Αρτάμπε (90' Αντωνίου), Μπάουμαν, Μαρτίνιουκ (76' Αλεξίου), Άλμπα, Ντε Μέλο, Ντομινίκ (76' Μασίνουα).
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καταλά / Ντε Βρίισε