Τι είπαν Ομπάμα-Τραμπ για το θάνατο Κάστρο

"Αυτή την ώρα της απώλειας του Φιδέλ Κάστρο, τείνουμε χείρα φιλίας στο λαό της Κούβας," δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.
 
"Η ιστορία θα καταγράψει και θα κρίνει," την επιρροή του Κάστρο, ενώ δουλέψαμε σκληρά για ν` αφήσουμε το παρελθόν πίσω μας, τόνισε ο ίδιος.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Ομπάμα συλλυπήθηκε επίσης, την οικογένεια του Κάστρο δηλώνοντας ότι: "οι σκέψεις και οι προσευχές μας, είναι μαζί με το λαό της Κούβας".

Από την άλλη ο εκλελεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στην είδηση του θανάτου του Κουβανού ηγέτη είπε πως η σημερινή μέρα σηματοδοτεί το πέρασμα από ένα βάναυσο δικτάτορα, ο οποίος καταπίεσε τον λαό του για σχεδόν έξι δεκαετίες. Η κληρονομιά του Φιντέλ Κάστρο, πρόσθεσε, χαρακτηρίζεται από κλοπή, αφάνταστη ταλαιπωρία, φτώχεια και άρνηση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ενώ η Κούβα παραμένει ένα ολοκληρωτικό νησί, είναι η ελπίδα μου ότι η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί μια κίνηση μακριά από τη φρίκη που υπεμεινε για πολύ καιρό, και προς ένα μέλλον στο οποίο οι υπέροχοι Κουβανοί θα ζήσουν τελικά ελεύθεροι που τόσο πολύ τους αξίζει, σημείωσε.

Δειτε Επισης

Υπό πλήρη έλεγχο πυρκαγιά στην κοινότητα Αγίου Γεωργίου Καυκάλλου
Τάττης-Καραχάν:«Δεν επιθυμούμε καμία χάρη από κανέναν»
ΠτΔ: Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι για επανένωση της Κύπρου
Μέτσολα: Στο επίκεντρο της Ευρώπης η Κύπρος
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εκεχειρία Ινδίας και Πακιστάν-«Αποφάσισαν πλήρη και άμεση κατάπαυση του πυρός»
Επεισοδιακή καταδίωξη με ρίψη πυροβολισμών καταζητούμενων για απόπειρα φόνου και ληστεία στην Πάφο
Αντίποινα και 13 νεκροί από επιθέσεις ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν-Στα θύματα και ένα παιδί
Απόπειρα δολοφονίας του με αρσενικό αποκάλυψε ο Τούρκος ΥΠΕΞ
ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει με ευαισθησία τον προσφυγικό κόσμο
Νέες βολές ΑΚΕΛ κατά Προέδρου-«Οι πολίτες διερωτώνται πότε η κυβέρνηση θα αναλάβει έστω και μια φορά τις ευθύνες της;»