Ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις στο Ισραήλ οι πυροσβέστες μας

Κυπριακή αποστολή αναχώρησε το πρωί για το Ισραήλ προκειμένου να συμβάλει στην κατάσβεση των πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα τις τελευταίες ημέρες.
 
Το προσωπικό της Π.Υ στελεχώνει τους κύριους Πυροσβεστικούς Σταθμούς των πόλεων Χάιφας, Χαντέρα και Τιβόν. Στελεχώνουν τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς μαζί με συναδέλφους του Πυροσβεστικού Σώματος του Ισραήλ και ανταποκρίνονται σε κάθε μορφής επεισόδια είτε αυτά αφορούν αστικές πυρκαγιές είτε πυρκαγιές υπαίθρου ή διασώσεις από ατυχήματα.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας Ολύβια Μιχαηλίδου δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως όλοι είναι πολύ καλά στην υγεία τους, και πως η συνεργασία με τις Ισραηλινές Αρχές είναι άψογη.

Νωρίτερα, η κ. Μιχαηλίδου είχε δηλώσει στο ΚΥΠΕ ότι η Κυπριακή Δημοκρατία συμμετέχει στην προσπάθεια πυρόσβεσης με 28 πυροσβέστες, 24 διασώστες της Πολιτικής Άμυνας και 17 δασοπυροσβέστες.

Η εν λόγω αποστολή κρίθηκε ως αναγκαία με σκοπό την ξεκούραση των Ισραηλινών πυροσβεστών. Ο επικεφαλής της αποστολής βρίσκεται σε συνεχή επαφή ως σύνδεσμος με τις αρχές του Πυροσβεστικού Σώματος του Ισραήλ και με το Διευθυντή της Υπηρεσίας μας κ. Μάρκο Τράγκολα τον οποίο ενημερώνει σχετικά. Αυτή η τακτική θα συνεχιστεί μέχρι να ολοκληρωθεί ο σκοπός της αποστολής.
 

Δειτε Επισης

Σε επιτόπου αξιολόγηση της φοιτητικής εστίας του Δήμου Πάφου προχώρησε ο Φαίδωνος
Για κινητά, κλιματιστικά και στολές συζήτησαν μεταξύ άλλων ΥΠΑΝ και ΠΣΕΜ
Σε απλοποίηση διαδικασιών στην Κοινή Αγροτική Πολιτική επιμένει η Κύπρος
Έχει εντοπιστεί το 52% των αγνοουμένων-Ταυτοποιήθηκαν 1.047 από τους 2.002
O ΕΟΑ Λεμεσού στηρίζει την ύπαιθρο και τα χωριά της Λεμεσού
Στο 342% της κανονικής η βροχόπτωση εντός Σεπτεμβρίου
Ανεξήγητες διαφοροποιήσεις στις τιμές εισαγωγής καυσίμων διαπιστώνει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών
Στη Βουλή η εξαίρεση από διατμηματικές προαγωγές για προϊστάμενους νοσηλευτές
Στη Γενεύη η Επ. Νομοθεσίας για αξιολόγηση της Περιοδικής Έκθεσης Κύπρου
Αποσύρεται από την αγορά συσκευή φρυγανιέρας (pic)