Πώς προκύπτουν τα ζευγαρώματα στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ

Την πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ πανηγυρίζει ο ΑΠΟΕΛ. Οι "γαλαζοκίτρινοι" παρά την ήττα από την Αστάνα σφράγισαν εισιτήριο πρόκρισης μετά το ισόπαλο 1-1 του Ολυμπιακού με τους Γιάνγκ Μπόις και το βράδυ της 8ης Δεκεμβρίου θα επιδιώξουν απέναντι στην ομάδα του Πειραιά να μην χάσουν ώστε να τερματίσουν πρώτοι στον όμιλο. 
 
Για τους πρωταθλητές η πρώτη θέση συνεπάγεται έξτρα 300.000 ευρώ, καθώς αμείβεται με 600.000 ευρώ (συν 500.000 ευρώ για την πρόκριση).
 
 
Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Οι νικητές των 12 Ομίλων θα είναι οι ισχυροί στην κλήρωση της 12ης Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα, οι 12 νικητές, μαζί με τους τέσσερις καλύτερους τρίτους των Ομίλων του Champions League θα θεωρηθούν ισχυροί, έχοντας να αντιμετωπίσουν ένα εκ των 12 δεύτερων του Europa League ή των τεσσάρων χειρότερων τρίτων του Champions League.
 
 
Επίσης, η πρώτη θέση σημαίνει ότι η ρεβάνς θα γίνει στο ΓΣΠ (όπως και με τη Λυών), στις 23 Φεβρουαρίου 2017 – το πρώτο ματς είναι μια βδομάδα νωρίτερα.
 
Ομάδες από την ίδια χώρα ή που έχουν παίξει μαζί στον ίδιο Όμιλο, δεν μπορούν να κληρωθούν μεταξύ στους στη φάση των «32».