ΑΠΟΕΛ: Ποιες ομάδες θα προκύψουν από το Champions League

Είναι, πλέον, γνωστό πώς προκύπτουν τα ζευγαρώματα για τη φάση των «32» του Europa League. Όπως αναφέραμε σε πρωινό ρεπορτάζ (διαβάστε ΕΔΩ) υπάρχει μία πρώτη εικόνα για τους πιθανούς αντιπάλους που θα προκύψουν από τους Ομίλους της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης.
 
Επιχειρούμε να κάνουμε μία αποτίμηση και για τους υποψήφιους αντιπάλους που θα προέλθουν από τους Ομίλους του Champions League. Υπενθυμίζουμε ότι στην κληρωτίδα θα δημιουργηθούν δύο γκρουπ.
 
Στο πρώτο (των ισχυρών) θα είναι οι 12 νικητές των Ομίλων του Europa League, μαζί με τους τέσσερις καλύτερους τρίτους των Ομίλων του Champions League, ενώ στο δεύτερο θα είναι οι 12 δεύτεροι του Europa League και οι τέσσερις χειρότεροι τρίτοι.
 
 
 
 
 
 Με βάση τα μέχρις στιγμής δεδομένα ο ΑΠΟΕΛ ως πρώτος θα βρεθεί στο πρώτο γκρουπ. Εκεί θα βρίσκεται, εφόσον δεν χάσει στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο φινάλε της φάσης των Ομίλων.
 
Από το Τσάμπιονς Λιγκ
Με βάση τις τωρινές βαθμολογίες, τις τρίτες θέσεις καταλαμβάνουν οι Λουντογκόρετς (2 βαθμούς), Μπεσίκτας (7 βαθμούς), Γκλάντμπαχ (5 βαθμούς), Ροστόφ (4 βαθμούς), Τότεναμ (4 βαθμούς), Σπόρτινγκ (3 βαθμούς), Κοπεγχάγη (6 βαθμούς), Λυών (7 βαθμούς).
 
Μόνο μία από τις ομάδες που θα προέλθουν από το Champions League ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει στους «32» του Europa League. Αυτή είναι η Μπορούσια Γκλάντμπαχ (γ’ όμιλος). Με πέντε βαθμούς, για την ώρα, η γερμανική ομάδα θα βρεθεί στο γκρουπ των δυνατών.
 
Μία ματιά σε όλους τους ομίλους
1ος Όμιλος:
Λουντογκόρετς και Βασιλεία ερίζουν για την 3η θέση. Αμφότερες έχουν από δύο βαθμούς. Στο φινάλε αντιμετωπίζουν Μπαρτσελόνα (εκτός) και Άρσεναλ (εντός) αντίστοιχα.
2ος Όμιλος: Μπενφίκα και Νάπολι έχουν από οκτώ βαθμούς, ενώ η Μπεσίκτας επτά. Οι δύο πρώτες αγωνίζονται μεταξύ τους και η Μπενφίκα με την ήδη αποκλεισμένη Ντιναμό Κιέβου. Είναι αντιληπτό ότι μπορεί να αλλάξει το σκηνικό όσον αφορά την 3η θέση.
3ος Όμιλος: Η Γκλάντμπαχ παραμένει στην 3η θέση ότι και αν γίνει στα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής.
4ος Όμιλος: Η Ροστόφ μετά τη νίκη επί της Μπάγερν έχει τέσσερις βαθμούς, ενώ απειλείται από την Αϊντχόφεν (1 βαθμό), νοουμένου ότι εκκρεμεί μεταξύ τους παιχνίδι στην Ολλανδία. Ουσιαστικά, οι Ρώσοι θα κρατήσουν την προνομιούχο θέση που οδηγά στο Europa League, εφόσον δεν χάσουν από τους Ολλανδούς που μόνο με νίκη αλλάζουν την κατάσταση.
 
 
5ος Όμιλος: «Μάχη» ανάμεσα σε Τότεναμ και ΤΣΣΚΑ για την 3η θέση, με τους Άγγλους να έχουν τέσσερις βαθμούς και τους Ρώσους τρεις. Η μεταφορά στο Europa League θα κριθεί στο μεταξύ τους παιχνίδι που θα γίνει στην έδρα της Τότεναμ.
6ος Όμιλος: Άλλος ένας όμιλος που θα κριθεί στο φινάλε και συγκεκριμένα στην Πολωνία στο ματς της Λέγκια με την Σπόρτινγκ. Οι φιλοξενούμενοι έχουν βαθμολογικό προβάδισμα (3-1), και αν δεν χάσουν τότε παραμένουν τρίτοι.
7ος Όμιλος: Πόρτο ή Κοπεγχάγη. Η μοναδική εκκρεμότητα αυτού του Ομίλου είναι ποια από αυτές τις δύο θα συνεχίσει στο Champions League ως δεύτερη και ποια θα πάει στο Europa League σαν τρίτη. Η Πόρτο έχει οκτώ βαθμούς και παίζει (εντός) κόντρα στην πρωτοπόρο Λέστερ, ενώ η Κοπεγχάγη θα αγωνιστεί στο Βέλγιο με την Κλαμπ Μπριζ που δεν έχει βαθμό και είναι βαθμολογικά αδιάφορη.
8ος Όμιλος: Σεβίλλη με 10 και Λυών με 7 βαθμούς. Αυτές είναι οι υποψήφιες από αυτόν τον όμιλο. Οι δύο ομάδες αναμετρώνται στην Γαλλία. Όποια και αν βρεθεί στο Europa League δύσκολα θα είναι υποψήφιους αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ σε περίπτωση που παραμείνει στους ισχυρούς της κλήρωσης. Αν όχι τότε θα είναι μία από τις υποψήφιες.