Επεκτείνεται το νοσοκομείο Λεμεσού

Προχωρούν τα σχέδια για επέκταση του γενικού νοσοκομείου Λεμεσού, μετά την επιλογή του αρχιτέκτονα – νοσοκομειολόγου που θα αναλάβει την ετοιμασία του γενικού σχεδίου (master plan). Η επέκταση του νοσηλευτηρίου κρίνεται επιβεβλημένη, καθώς  οι ανάγκες του έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια.                                        

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο στον τομέα κτιρίων του Τμήματος Δημοσίων Έργων Μιχάλης Παπαγεωργίου, ήδη έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών που υποβλήθηκαν, ενώ κατά την ερχόμενη εβδομάδα θα κατακυρωθεί η προσφορά του διαγωνισμού που προκήρυξε το Τμήμα, στον αρχιτέκτονα – μελετητή, που έχει επιλεγεί. Το κόστος της σύμβασης, ανέρχεται στις 55 χιλιάδες ευρώ.                                               

Το συμβόλαιο που αναμένεται να υπογραφεί επίσης εντός Δεκεμβρίου περιλαμβάνει την καταγραφή και την οριστικοποίηση από τους μελετητές των νέων αναγκών του νοσοκομείου και την ετοιμασία κτιριολογικού προγράμματος για την επέκταση των τμημάτων, την ενδεχόμενη σύνδεση των τμημάτων και την ανέγερση νέου κτηρίου (και για τις ανάγκες του Ογκολογικού Κέντρου) δίπλα από το υφιστάμενο. Ως βάση για το σχέδιο υπέδειξε ο κύριος Παπαγεωργίου, θα χρησιμοποιηθεί η μελέτη αποτύπωσης των χώρων του νοσοκομείου που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Συμφώνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί,  το μάστερ πλαν θα είναι  έτοιμο μέχρι τον Ιούνιο, (η διάρκεια ετοιμασίας της μελέτης έχει οριστεί στους έξι μήνες).  Θα ακολουθήσει η υποβολή του γενικού σχεδίου και η έγκριση των δαπανών που θα κοστολογηθούν, προκειμένου το έργο να μπει σε τροχιά υλοποίησης
  

Δειτε Επισης

Για κινητά, κλιματιστικά και στολές συζήτησαν μεταξύ άλλων ΥΠΑΝ και ΠΣΕΜ
Σε απλοποίηση διαδικασιών στην Κοινή Αγροτική Πολιτική επιμένει η Κύπρος
Έχει εντοπιστεί το 52% των αγνοουμένων-Ταυτοποιήθηκαν 1.047 από τους 2.002
O ΕΟΑ Λεμεσού στηρίζει την ύπαιθρο και τα χωριά της Λεμεσού
Στο 342% της κανονικής η βροχόπτωση εντός Σεπτεμβρίου
Ανεξήγητες διαφοροποιήσεις στις τιμές εισαγωγής καυσίμων διαπιστώνει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών
Στη Βουλή η εξαίρεση από διατμηματικές προαγωγές για προϊστάμενους νοσηλευτές
Στη Γενεύη η Επ. Νομοθεσίας για αξιολόγηση της Περιοδικής Έκθεσης Κύπρου
Αποσύρεται από την αγορά συσκευή φρυγανιέρας (pic)
Εξήγγειλαν απεργία την ώρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων τη Δευτέρα οι συντεχνίες του ΡΙΚ