«Ο Δημήτρης ήταν ένα σεμνό και κόσμιο παιδάκι»

Ο δάσκαλος του Δημήτρη Χριστόφια ήταν αυτός που ξεχώρισε στην παρουσίαση του βιβλίου του τέως Προέδρου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στο ξενοδοχείο Hilton Park της πρωτεύουσας.

Στην παρουσίαση του βιβλίου παρευρέθηκε πλήθος κόσμου που έσπευσε να επιβραβεύσει τoν τέως Πρόεδρο για την έκδοση του βιβλίου του «Όταν η ανάγκη γίνεται ιστορία».

Ξεχωριστή στιγμή στην βραδιά ήταν ο χαιρετισμός του καθηγητή του πρώην Προέδρου Κυριάκου Νεοκλέους.

Ο κ. Νεοκλέος με τη βοήθεια της κόρης του Δημήτρη Χριστόφια, Χριστίνας, απήυθυνε χαιρετισμό και συγκίνησε τους παρευρισκόμενους αφού έκανε αναδρομή στα πρώτα χρόνια του Δημήτρη Χριστόφια στις σχολικές αίθουσες. «Φαινόταν από παιδί ότι θα ξεχωρίσει. Από παιδί ήταν συνετός και διακρινόταν όχι μόνο ακαδημαϊκά αλλά και για το ήθος του».

Ο κ. Νεοκλέους χαρακτήρισε το βιβλίο μνημειώδες με στρωτή και εύληπτη γλώσσα, με φροντισμένη δομή και με ποιότητα των λεπτών σκέψεων, βιωμάτων και συναισθημάτων του συγγραφέα.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Νεοκλέους υπογράμμισε πως στις σελίδες του βιβλίου αποτυπώνεται η φυσιογνωμία του συγγραφέα «όπως την είχα διαισθανθεί όταν τον πρωτογνώρισα ως μαθητή. Ένα μαθητή που διακρινόταν όχι μόνο ακαδημαϊκά αλλά και για το ήθος για το ανήσυχο πνεύμα και αδάμαστη θέληση. Ένα σεμνό και κόσμιο παιδάκι, άψογο στην εμφάνιση και στην έκφραση, έναν περήφανο μαθητή, με ανεπτυγμένη την αίσθηση της αξιοπρέπειας και του αυτοσεβασμού αλλά και ένα ζωντανό κύτταρο της μαθητικής ζωής με πρόθυμο πάντα πάρων σε ότι φιλανθρωπικό πολιτιστικό και πατριωτικό».

Ο κ. Νεοκλέους ανέφερε επιγραμματικά στοιχεία του χαρακτήρα του τέως Προέδρου όπως ο ίδιος τα έζησε μετά την επιστροφή από τις σπουδές του και σημείωσε πως παρέμεινε σταθερός σε όλες τις προγονικές αξίες με καθοδηγητή πάντα το καλώς νοούμενο συμφέρων των συνανθρώπων του, παραμένοντας όμως επίμονος στις φιλολαϊκές του επιδιώξεις ενώ μετατράπηκε σε αταλάντευτο βράχο μέσα σε τρικυμισμένη θάλασσα που επάνω του ξεσπούσαν κύματα και καταιγίδες αναρίθμητων προβλημάτων.

«Έκανε και λάθη ο Δημήτρης. Αλλά το λανθάνεις ανθρώπινον. Άλλωστε σε λάθη περιπίπτον μονάχα εκείνοι που πράττουν κα δρουν » σημείωσε ο κ. Νεοκλέους.

Δείτε όσα δήλωσε ο ίδιος ο Δημήτρης Χριστόφιας και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού εδώ.

Δειτε Επισης

Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Καρφιά ΔΗΣΥ σε Χαρτσιώτη-«Δεν υπάρχει κατατεθειμένο νομοσχέδιο στη Βουλή»