Πατριάρχης Μόσχας: Συμμερίζόμαστε τη θλίψη των Κυπρίων"

Η ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας συμμερίζεται “τη θλίψη των Κυπρίων εξαιτίας της διχασμένης πατρίδος τους όπως επίσης, γνωρίζει ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Κύπρου ακολουθεί μια θέση αρχής στο θέμα του Κυπριακού, δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσσιών, Κύριλλος, σημειώνοντας πως θεωρούμε ότι κάθε λύση του ἐν λόγῳ ζητήματος πρέπει να αποβλέπει κυρίως στην αποκατάσταση της δικαιοσύνης”.
 
Ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου αναφέρει ότι στη Ρωσία μετέβη και ο Αρχιεπίσκοππος Κύπρου, Χρυσόστομος ο ΙΙ ο οποίος συμμετείχε στους εορτασμούς της 70ης επετείου των γενεθλίων του Προκαθήμενου της ρωσικής Εκκλησίας στην και συναντήθηκε μαζί του στην Πατριαρχική κατοικία της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Δανιήλ Μόσχας.
 
Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας κατά τη συνάντηση είπε “κατά το διάστημα του διχασμού έχουν σημειωθεί μεγάλες αλλαγές σε ορισμένες πόλεις της Κύπρου, όπου παλαιότερα κατοικούσαν οι Έλληνες, και σήμερα σχεδόν δεν υπάρχει ο Ελληνικός πληθυσμός, ενώ έχουν καταστραφεί Ιεροί Ναοί και Μονές”.
 
Ανέφερε ότι μεγάλος αριθμός Ρώσων, κατοικούν στη νήσο, συμβάλλοντας σημαντικά στην οικονομία ενώ η Κύπρος αποτελεί ένα πολύ δημοφιλή προορισμό για διακοπές των Ρώσων ενώ το γεγονός ότι η Κύπρος είναι ένας τόπος της Ορθοδοξίας, αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τους Ρώσους να προσέρχονται για διακοπές.
 
Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Αγιώτατο Πατριάρχη Κύριλλο για την πρόσκληση στους εορτασμούς για την επέτειο των γενεθλίων του.
 
Είπε ότι “οι σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας έχουν μεγάλη ιστορία και αυτές οι σχέσεις ήταν αγαστές στο διάβα πολλών αιώνων και είμαστε πεπεισμένοι ότι οφείλουμε να τις συνεχίσουμε και να αναπτύξουμε”.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο Προκαθημένων, συζητήθηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θέματα σχέσεων μεταξύ των δύο λαών, η συνεργασία μεταξύ των Εκκλησιών και οι επαφές στο πανορθόδοξο επίπεδο.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Για κινητά, κλιματιστικά και στολές συζήτησαν μεταξύ άλλων ΥΠΑΝ και ΠΣΕΜ
Σε απλοποίηση διαδικασιών στην Κοινή Αγροτική Πολιτική επιμένει η Κύπρος
Έχει εντοπιστεί το 52% των αγνοουμένων-Ταυτοποιήθηκαν 1.047 από τους 2.002
O ΕΟΑ Λεμεσού στηρίζει την ύπαιθρο και τα χωριά της Λεμεσού
Στο 342% της κανονικής η βροχόπτωση εντός Σεπτεμβρίου
Ανεξήγητες διαφοροποιήσεις στις τιμές εισαγωγής καυσίμων διαπιστώνει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών
Στη Βουλή η εξαίρεση από διατμηματικές προαγωγές για προϊστάμενους νοσηλευτές
Στη Γενεύη η Επ. Νομοθεσίας για αξιολόγηση της Περιοδικής Έκθεσης Κύπρου
Αποσύρεται από την αγορά συσκευή φρυγανιέρας (pic)
Εξήγγειλαν απεργία την ώρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων τη Δευτέρα οι συντεχνίες του ΡΙΚ