Παροξυσμός σε όλο τον κόσμο μια ήμερα πριν την… Black Friday (Βίντεο)

Η μανία της υπερκατανάλωσης και των προσφορών έχει όνομα και αυτό είναι… Black Friday!

Στην Κύπρο δεν ήταν τόσο διαδεδομένη η ημέρα αυτή, ο χαμός όμως που γίνεται σε χώρες του εξωτερικού είναι μεγάλος.

Τα τελευταία χρόνια όμως , φαίνετε να γίνεται προώθηση και καθιέρωση της Black Friday και στην Κύπρο, αφού εδώ και ημέρες κυπριακές επιχειρήσεις καταστημάτων ρουχισμού , ηλεκτρικών ειδών και άλλων… θα βγάλουν «τρελές» πρόσφορες!

Η Black Friday για φέτος, «πέφτει» στις  25 Νοεμβρίου και οι καταστηματάρχες έχουν δει την ημέρα αυτή ως μια ευκαιρία να εκμεταλλευτούν με προσφορές και εκπτώσεις πριν την περίοδο των Χριστουγέννων, την πλέων πιο καταναλωτική περίοδο του χρόνου.

Ο άγραφος κανόνας της  Black Friday έχει καθιερωθεί ως θεσμός εδώ και πολλά χρόνιασε πολλές χώρες του εξωτερικού . Κάποιοι μιλάνε για απαρχή του θεσμού από τον Καναδά και άλλοι από την Αμερική.
Η Black Friday στην Αμερική  είναι η ημέρα που ακολουθεί το Thanksgiving, σηματοδοτώντας την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου αγορών. Η ύπαρξή της χρονολογείται ήδη από το 1932.

Γύρω στο 1951-1952, οι όροι «Μαύρη Παρασκευή» και «μαύρο Σάββατο» ήρθε για να χρησιμοποιηθεί από την αστυνομία στη Φιλαδέλφεια περιγράφοντας τα πλήθη και την κυκλοφοριακή συμφόρηση που συνοδεύουν την έναρξη για τα ψώνια των Χριστουγέννων.

  

Η χρήση της φράσης εξαπλώθηκε σιγά-σιγά, όταν εμφανίστηκε στην εφημερίδα The New York Times στις 29 Νοεμβρίου 1975, στην οποία εξακολουθεί να αναφέρεται ειδικά στην «πιο εμπορικό και κίνηση μέρα του χρόνου» .

Ο θεσμός τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλωθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων σε Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Δανία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, Φινλανδία, Πολωνία και τώρα προσπαθεί να διατηρηθεί σε Ελλάδα και στην Κύπρο.

Το σύνηθες, σύμφωνα με πηγές είναι όταν αναφερόμαστε στο μαύρο χρώμα να εννοείται μια σ καταστροφή ή μια καταστροφική-κακή. Ξου και το Black Friday αφού χαρακτηρίζεται ως χαώδης ημέρα, όπου πλήθος κόσμου μαζεύεται ήδη από την προηγούμενη, πολλές φορές «κατασκηνώνοντας»  έξω από τα καταστήματα ώστε να απολαύσει πρώτος τις προσφορές.

Αρκετές φορές οι καταναλωτές της Black Friday ζουν «άγριες» στιγμές αφού, έχουν φτάσει σημείο να ποδοπατηθούν για μια τηλεόραση που έχει έκπτωση 20% ή ακόμη και να κτυπηθούν μεταξύ τους.

Πολλά είναι τα βίντεο που δημοσιεύονται σχετικά με τα γεγονότα που εξελίσσονται στα μάτια των υπαλλήλων κατά την εξέλιξη της  Black Friday δείχνοντας τον πανικό και το χάος που προκαλείται στα καταστήματα του εξωτερικού.

Δείτε χαρακτηριστικά βίντεο:

Δειτε Επισης

Για κινητά, κλιματιστικά και στολές συζήτησαν μεταξύ άλλων ΥΠΑΝ και ΠΣΕΜ
Σε απλοποίηση διαδικασιών στην Κοινή Αγροτική Πολιτική επιμένει η Κύπρος
Έχει εντοπιστεί το 52% των αγνοουμένων-Ταυτοποιήθηκαν 1.047 από τους 2.002
O ΕΟΑ Λεμεσού στηρίζει την ύπαιθρο και τα χωριά της Λεμεσού
Στο 342% της κανονικής η βροχόπτωση εντός Σεπτεμβρίου
Ανεξήγητες διαφοροποιήσεις στις τιμές εισαγωγής καυσίμων διαπιστώνει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών
Στη Βουλή η εξαίρεση από διατμηματικές προαγωγές για προϊστάμενους νοσηλευτές
Στη Γενεύη η Επ. Νομοθεσίας για αξιολόγηση της Περιοδικής Έκθεσης Κύπρου
Αποσύρεται από την αγορά συσκευή φρυγανιέρας (pic)
Εξήγγειλαν απεργία την ώρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων τη Δευτέρα οι συντεχνίες του ΡΙΚ