ΑΠΟΕΛ: Όχι στο… τρις εξαμαρτείν!

Τα λάθη και οι ήττες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του ποδοσφαίρου. Η αποφυγή της επανάληψής τους, ωστόσο, αποτελεί το πλέον αδιάψευστο τεκμήριο εξέλιξης και προόδου μιας ομάδας. Υπό αυτήν την έννοια, η αποψινή εκτός έδρας αναμέτρηση με την Αστάνα είναι -πέραν όλων των άλλων- και μια δοκιμασία χαρακτήρα για τον ΑΠΟΕΛ.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» προέρχονται από το 0-1 στο «Τσίρειο» απέναντι στην ΑΕΛ, ήτοι την πρώτη ήττα τους στο τρέχον πρωτάθλημα. Την περασμένη περίοδο οι εντός συνόρων ήττες δεν ήταν καλός οιωνός για το επερχόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Στις δύο πιο πρόσφατες περιπτώσεις οι πρωταθλητές «κόλλησαν» ήττες σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ.
Στις 21 Νοεμβρίου 2015 έχασαν 2-0 από την Ανόρθωση στο ΓΣΠ και τέσσερις μέρες αργότερα υπέκυψαν 1-0 στη Σάλκε στη «Φέλτινς Αρένα», στις 5 Δεκεμβρίου 2015 ηττήθηκαν 1-0 εντός έδρας από τον Απόλλωνα και πέντε μέρες αργότερα με 3-1 από τη Σπάρτα Πράγας στο ΓΣΠ.
Ενδεχόμενη επανάληψη αυτού του φαινομένου και διεύρυνση αυτού του αρνητικού σερί θα σηματοδοτήσει την απώλεια της πρώτης ευκαιρίας για αυτοδύναμη πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ και θα επιτείνει τη μουρμούρα και την αμφισβήτηση εν όψει του επερχόμενου ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Επαρκείς λόγοι για να επιδιώκουν οι «γαλαζοκίτρινοι» την αποτροπή του… τρις εξαμαρτείν.