Nίκος Αναστασιάδης: Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την ενότητα

Τη θέση που διατύπωσε και κατά τη χθεσινοβραδινή διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε, ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό από το σημείο στο οποίο διακόπηκαν στο Μον Πελεράν, τόνισε και κατά τη σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.  Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Βίκτωρα Παπαδόπουλο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε επίσης πως δεν πρόκειται, ενόσω εξαρτάται από τα δικά του χέρια, να αφήσει να χαθεί η ελπίδα.
 
Η σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα και πνεύμα σύμπνοιας, ενώ αποφασίστηκε όπως το Σώμα συνέλθει εκ νέου-το συντομότερο δυνατό-, με στόχο τη χάραξη το κατά δυνατό περισσότερο κοινής γραμμής.      
 
Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως κάτω από τις συνθήκες που διαβιούμε, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την ενότητα. «Και δράσης και αντίδρασης. Αναμένω τηλέφωνο από την Αγκέλα Μέρκελ», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος νωρίτερα σήμερα είχε επικοινωνία με την Βρετανίδα Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, τόνισε ότι «θέλουμε να κρατήσουμε τις πόρτες ανοικτές και θεωρούμε ότι η εν εξελίξει διαδικασία θα μπορούσε, εφόσον τηρούνται τα συμφωνημένα, να αποδώσει τα προσδοκώμενα και για τις δύο κοινότητες».
Ερωτηθείς για τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, είπε πως ήταν εποικοδομητικότατη συνάντηση μέσα σε ένα κλίμα ευρύτερης συναίνεσης, διότι είναι κοινός προβληματισμός το αδιέξοδο. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «θα υπάρχει και νέα σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου για να δούμε τις πάρα πέρα κινήσεις, στο μεσοδιάστημα βεβαίως». Σημείωσε πως «δεν παραμένουμε αδρανείς, κινητοποιούμε και ενημερώνουμε τους πάντες για τα γεγονότα που οδήγησαν στο αδιέξοδο». «Συνεπώς», είπε, «αυτό που χρειάζεται είναι υπομονή, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Εμείς θέλουμε να κρατήσουμε τις πόρτες ανοικτές και θεωρούμε ότι οι εν εξελίξει διαδικασία θα μπορούσε, εφόσον τηρούνται τα συμφωνημένα, να αποδώσει τα προσδοκώμενα και για τις δύο κοινότητες», τόνισε περαιτέρω ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 
 
 
Ερωτηθείς νωρίτερα κατά πόσο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης βρίσκει ανταπόκριση στις διπλωματικές επαφές που πραγματοποιεί προς ενημέρωση του διεθνούς παράγοντα για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις, ο αναπλήρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος απάντησε καταφατικά.  
 
Με την αναχώρησή από το Προεδρικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε το αναμενώμενο τηλεφώνημα από την Γερμανίδα Καγκελάριο. 
 

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών