Παραλύει σήμερα ο Δημόσιος Τομέας στην Ελλάδα

Σε παράλυση βρίσκεται σήμερα ο Δημόσιος Τομέας στην Ελλάδα λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ ενώ απεργιακές συγκεντρώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας.
 
Η ΑΔΕΔΥ αντιδρά στο νομοσχέδιο για την κινητικότητα και την αξιολόγηση στο Δημόσιο το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής, στα άρθρα και στο σύνολό του, από την αρμόδια Επιτροπή της ελληνικής Βουλής, την Τετάρτη το βράδυ, και εισάγεται σήμερα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να ψηφιστεί αύριο Παρασκευή.
Η απεργία συμπίπτει και με την έναρξη στην Διαρκή Επιτροπή της Βουλής της συζήτησης για το σχέδιο προϋπολογισμού του 2017, η οποία θα ολοκληρωθεί με διαδικασία ψήφισης στην Ολομέλεια στις 10 Δεκεμβρίου.

Μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ ζητά επίσης προσλήψεις μονίμου προσωπικού, κατάργηση των μνημονιακών διατάξεων που περικόπτουν οργανικές θέσεις εργασίας, κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας και της μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο καθώς και αύξηση μισθών. Την πλήρη απόσυρση του νομοσχεδίου για την κινητικότητα και την αξιολόγηση στο Δημόσιο ζητά, από την πλευρά του, το ΠΑΜΕ.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν επίσης οι νοσοκομειακοί γιατροί και έτσι τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, όπως και οι προνοιακές δομές, λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) διαμαρτύρεται, με ανακοίνωσή της, για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της δημόσιας υγείας, την οποία χαρακτηρίζει «δραματική», υποστηρίζοντας ότι τα νοσοκομεία βρίσκονται «σε οικονομική ασφυξία», ότι υπάρχουν τραγικές ελλείψεις σε όλες τις ιατρικές ειδικότητες, σε προσωπικό γενικώς, σε φάρμακα, σε αναλώσιμα υλικά, σε αναγκαίο εξοπλισμό και υποδομές, γεγονός που οδηγεί σε τάχιστη συρρίκνωση και υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας. Με τις διαπιστώσεις και τα αιτήματα της ΟΕΝΓΕ για τα δημόσια νοσοκομεία συμφωνεί και εκφράζει την στήριξή του και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιεί σήμερα και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με αποτέλεσμα τα περισσότερα πλοία να βρίσκονται δεμένα στα λιμάνια. Η Ομοσπονδία, με επιστολή, έχει θέσει στα υπουργεία Εργασίας και Ναυτιλίας 13 αιτήματα που αφορούν στις συμβάσεις εργασίας των ναυτικών, στις συνθήκες εργασίας, στην ανασφάλιστη εργασία, στην καταπολέμηση της ανεργίας αλλά και στη διασφάλιση των συντάξεων.
 

Δειτε Επισης

Ανησυχία για τις τοιχογραφίες στη Μονή της Χώρας μετά την επαναλειτουργία της ως τζαμιού
Έχασε τρία δάχτυλα από το δεξί του χέρι ο 14χρονος που ακρωτηριάστηκε από κροτίδα στα Χανιά
Ελληνικό ΥΠΕΞ: Πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα η λειτουργία της Μονής της Χώρας ως τζαμί
Ραγίζει καρδιές ο πατέρας της Κυριακής-«Θα κοροϊδέψουν εμένα που η κόρη μου σαπίζει στον τάφο;»
Ερντογάν για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα-«Δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε»
Νέο σοκ στην Ελλάδα-Δεκατετράχρονη κατήγγειλε τον πατριό της για σεξουαλική κακοποίηση
Παραλίγο τραγωδία στην Καλαμάτα-Έπεσε ναυτική φωτοβολίδα σε σπίτι, τραυματίστηκαν πατέρας και κόρη
Διάβασαν στην ομηρική διάλεκτο και σε δώδεκα γλώσσες απόσπασμα του Αναστάσιμου Ευαγγελίου
Έκαψαν τον Ιούδα στον Τολό-Εντυπωσιακό σόου με βεγγαλικά από τις βάρκες (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Παραλίγο τραγωδία στην Ελλάδα-Πόρτα σχολείου καταπλάκωσε εξάχρονο