Στόχος η ολοκλήρωση κατ΄ άρθρον του ΓεΣΥ μέχρι το τέλος του χρόνου

Τη συζήτηση του νομοσχεδίου για αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων ολοκλήρωσε σήμερα η Επιτροπή Υγείας της Βουλής, ενώ άρχισε παράλληλα την κατ` άρθρον συζήτηση του νομοσχεδίου για το ΓεΣΥ.
 
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίας ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίοδης έκανε λόγο για μια παραγωγική συνεργασία με την Επιτροπή και σημείωσε ότι κατά τη σημερινή συνεδρία δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις.
 
«Εύχομαι και ελπίζω ότι θα προχωρήσουμε άμεσα έτσι ώστε να καταστεί όσο το δυνατό ταχύτερη η υποβολή των νομοσχεδίων στην Ολομέλεια της Βουλής», πρόσθεσε.
 
Σε ερώτηση αν μπορεί να προωθηθεί προς την Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την αυτονόμηση, εφόσον έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση του ή θα πρέπει να αναμένεται και η ολοκλήρωση της συζήτησης για τους κανονισμούς, ο κ. Παμπορίδης υπενθύμισε ότι η απόφαση των κομμάτων είναι τα δύο νομοσχέδια, για την αυτονόμηση και το ΓεΣΥ να προωθηθούν μαζί στην Ολομέλεια. «Άρα παράλληλα με την κατ` άρθρον συζήτηση του νομοσχεδίου για το ΓεΣΥ ολοκληρώνουμε τις διαδικασίες σύνταξης των σχετικών κανονισμών και έχουν τεθεί χρονοδιαγράμματα», σημείωσε
 
«Ρεαλιστικά θεωρώ ότι πρέπει όλα να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους προκειμένου η Βουλή με την επιστροφή από τις διακοπές των Χριστουγέννων να μπορεί να ασχοληθεί επισταμένα με όλο το φάσμα των μεταρρυθμιστικών νομοσχεδίων στον τομέα υγείας», τόνισε.
 

Δειτε Επισης

Για κινητά, κλιματιστικά και στολές συζήτησαν μεταξύ άλλων ΥΠΑΝ και ΠΣΕΜ
Σε απλοποίηση διαδικασιών στην Κοινή Αγροτική Πολιτική επιμένει η Κύπρος
Έχει εντοπιστεί το 52% των αγνοουμένων-Ταυτοποιήθηκαν 1.047 από τους 2.002
O ΕΟΑ Λεμεσού στηρίζει την ύπαιθρο και τα χωριά της Λεμεσού
Στο 342% της κανονικής η βροχόπτωση εντός Σεπτεμβρίου
Ανεξήγητες διαφοροποιήσεις στις τιμές εισαγωγής καυσίμων διαπιστώνει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών
Στη Βουλή η εξαίρεση από διατμηματικές προαγωγές για προϊστάμενους νοσηλευτές
Στη Γενεύη η Επ. Νομοθεσίας για αξιολόγηση της Περιοδικής Έκθεσης Κύπρου
Αποσύρεται από την αγορά συσκευή φρυγανιέρας (pic)
Εξήγγειλαν απεργία την ώρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων τη Δευτέρα οι συντεχνίες του ΡΙΚ