Το Κολοκάσι «ταξιδεύει» από την Σωτήρα στην… Χάγη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Σωτήρας τον ερχόμενο Ιανουάριο το Κολοκάσι Σωτήρας θα «ταξιδέψει» στην Ολλάνδία.

Συγκεκριμένα, η εκδήλωση θα γίνει σε πρωτοβουλία της Innovative Hospitality Education και του Executive Chef των Sunrise Hotels, Αντώνη Αττούνη σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ξενοδοχειακών σπουδών της Χάγης και διοργανωτής είναι ο Δήμος Σωτήρας υπό την αιγίδα της Κυπριακής Πρεσβείας  στην Ολλανδία.

Όπως είναι γνωστό τα Προϊόντα Κολοκάσι Σωτήρας και Kολοκάσι-πούλλες Σωτήρας έχουν πιστοποιηθεί ως προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) από την Ευρωπαϊκή Ένωση .Επίσης, το Κολοκάσι Σωτήρας έχει βραβευθεί ως Καλύτερο Γεωργικό Προϊόν το 2015 από τα Βραβεία Ποιότητας «Γαστρονόμος».

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σωτήρας, κ. Γεώργιος Τάκκας ανέφερε ότι η Πιστοποίηση του Κολοκασιού ήταν μόνο το αρχικό βήμα προς την κατεύθυνση της προβολής και προώθησης του τοπικού προϊόντος της Σωτήρας στο εξωτερικό.

Επιπλέον ανέφερε πως, ο Δήμος Σωτήρας σε συνεργασία με την ομάδα των παραγωγών, σχεδιάζει τα επόμενα βήματα για δυναμική προώθηση του Κολοκασιού σε άλλες χώρες, οι οποίες, δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον να εντάξουν το Κολοκάσι Σωτήρας στις γαστρονομικές επιλογές των εστιατορίων τους. Ήδη, σημείωσε, σημαντικό ενδιαφέρον υπάρχει από γνωστά και διακεκριμένα εστιατόρια στην Ελλάδα.

Στις 13 Ιανουαρίου, εκλεκτοί καλεσμένοι, καθηγητές, φοιτητές και όσοι άλλοι θα παρευρεθούν στο Κυπριακό δείπνο που θα διοργανωθεί στο Πανεπιστήμιο θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν εναλλακτικές συνταγές.

Το δείπνο θα αποτελείται από γκουρμέ και εναλλακτικές συνταγές με την υπογραφή του πολυβραβευμένου σεφ Αντώνη Αττούνη, ο οποίος δημιουργεί συνεχώς νέες συνταγές με βάση το Κολοκάσι Σωτήρας.

Δειτε Επισης

Για κινητά, κλιματιστικά και στολές συζήτησαν μεταξύ άλλων ΥΠΑΝ και ΠΣΕΜ
Σε απλοποίηση διαδικασιών στην Κοινή Αγροτική Πολιτική επιμένει η Κύπρος
Έχει εντοπιστεί το 52% των αγνοουμένων-Ταυτοποιήθηκαν 1.047 από τους 2.002
O ΕΟΑ Λεμεσού στηρίζει την ύπαιθρο και τα χωριά της Λεμεσού
Στο 342% της κανονικής η βροχόπτωση εντός Σεπτεμβρίου
Ανεξήγητες διαφοροποιήσεις στις τιμές εισαγωγής καυσίμων διαπιστώνει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών
Στη Βουλή η εξαίρεση από διατμηματικές προαγωγές για προϊστάμενους νοσηλευτές
Στη Γενεύη η Επ. Νομοθεσίας για αξιολόγηση της Περιοδικής Έκθεσης Κύπρου
Αποσύρεται από την αγορά συσκευή φρυγανιέρας (pic)
Εξήγγειλαν απεργία την ώρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων τη Δευτέρα οι συντεχνίες του ΡΙΚ