«Η Ομόνοια πλησίασε και αναζωπυρώθηκαν τα ψυχολογικά»

Για όλα τα θέματα που αφορούν την Ομόνοια μίλησε στο ραδιόφωνο του Sports1 ο εκπρόσωπος Τύπου των «πρασίνων», Ανδρέας Δημητρίου.
 
Αναφέρθηκε στη σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ, το ντέρμπι που ακολουθεί με την ΑΕΛ και τα σχόλια με αφορμή τον στρατιωτικό χαιρετισμό του Νταρμπισάιρ όταν σκοράρει.
 
Απόσπασμα δηλώσεων
Για το παιχνίδι με την ΑΕΛ: 
«Πάμε με καλή ψυχολογία. Στοχεύουμε στη νίκη. Η ΑΕΛ είναι σε καλή κατάσταση. Αναμένεται ότι η δύναμη, το πάθος και η τακτική θα παίξουν σημαντικό ρόλο για το αποτέλεσμα. Θέλουμε να έχουμε καθαρό μυαλό και να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις συνθήκες του αγώνα
Θέλαμε να βελτιώνουμε την ομάδα και ατομικά τους ποδοσφαιριστές. Διαπιστώνουμε ότι σημειώνεται βελτίωση σε αυτούς τους τομείς παιχνίδι με παιχνίδι. Θέλουμε να το συνεχίσουμε και να το ενισχύσουμε. Είναι θετικό ότι η ομάδα ανταποκρίνεται στις απουσίες που προκύπτουν. Αυτό αυξάνει και τις επιλογές της τεχνικής ηγεσίας για την εντεκάδα».
 
Για την στήριξη σε Κάρβερ και αν αποτελεί δικαίωση για τη διοίκηση η βελτίωση της ομάδας: «Δεν θέλω να μιλήσω για δικαίωση, δεν το βλέπουμε έτσι. Ο κόσμος διαμαρτυρόταν για την εικόνα της ομάδας στο γήπεδο. Το Δ.Σ. είχε πλήρη εικόνα για την ομάδα και όλες τις συνθήκες και όφειλε να πάρει την ορθή απόφαση και αυτό έκανε. Ξεπεράσαμε την αμφισβήτηση και δεν θέλουμε να επιστρέψουμε εκεί. Θέλουμε σταθερότητα στα συναισθήματα και τις αντιδράσεις μας μετά από κάθε παιχνίδι. Ένας από τους βασικούς στόχους ήταν να δημιουργηθεί μια ομάδα που να απολαμβάνει και να χειροκροτεί ο κόσμος ανεξαρτήτως αποτελέσματος».
 
Αν θα υπάρξει αναθεώρηση στόχων: «Ο βασικός στόχος δεν αλλάζει. Θέλουμε να έχει ψηλές απαιτήσεις ο κόσμος. Είμαστε υποχρεωμένοι να βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο και όταν έρθουν αποτελέσματα που δεν τα θέλουμε πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί για να μη χάσουμε τον δρόμο μας».
 
Για τα όσα ακούστηκαν με αφορμή τον πανηγυρισμό του Νταρμπισάιαρ: «Δεν ήθελα να ασχοληθώ, αλλά το να πιστεύει κάποιος πως ο Ματ χαιρετά ναζιστικά είναι προβληματικό. Πιστεύει σε πράγματα που δεν συμβαίνουν στην πραγματικότητα. Αυτή η συμπεριφορά λένε οι ειδικοί πως προκύπτει από ψυχολογικά θέματα. Ξεκίνησε από το γεγονός ότι η Ομόνοια πλησίασε στη βαθμολογία συγκεκριμένη ομάδα και αναζωπυρώθηκαν ψυχολογικά θέματα. Το να νομίζεις ότι βλέπεις κάτι που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, πώς μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά».
 
Για τα αγωνιστικά προβλήματα: «Ο Φλορέσκου έχει καλές πιθανότητες να είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας. Η κατάσταση του εξελίσσεται καλύτερα απ’ ότι είχε εκτιμηθεί. Θα περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή τον Βύντρα. Αν είναι 100% έτοιμος και δεν υπάρχει πιθανότητα υποτροπής θα είναι στην αποστολή».