ΑΠΟΕΛ: Λύγισε με 10 παίκτες στην Αστάνα και περιμένει δώρο από Πειραιά (pics+vids)

Προηγήθηκε, αλλά έμεινε με δέκα παίκτες και λύγισε ο ΑΠΟΕΛ στην «Αστάνα Αρένα» χάνοντας με 2-1 από την Αστάνα και έτσι παραμένει σε στάση αναμονής για το αν θα περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
 
Ο Εφραίμ έδωσε προβάδισμα στους γαλαζοκίτρινους στο 31’, όμως δύο λεπτά αργότερα ο Αστίθ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, που ανάγκασε τον Κρίστιανσεν να αναθεωρήσει τα πλάνα του.
 
Μάλιστα, η ομάδα της Λευκωσίας αντιμετώπισε πρόβλημα και με τον άλλον κεντρικό αμυντικό, καθώς ο Καρλάο έδειξε ζαλισμένος.

 
Από εκείνο το σημείο και ύστερα, οι γηπεδούχοι έγιναν πιεστικοί. Αποτέλεσμα ήταν να γυρίσει το σκορ σε 2-1 (59’ Άνιτσιτς, 84’ Ντεσπότοβιτς).

 

 

Φοβερό τέρμα
Στα αρχικά στάδια του αγώνα υπήρχε ένας καλός ρυθμός, με εναλλαγή της υπεροχής για τις δύο ομάδες και τον ΑΠΟΕΛ στο 31’ να καταφέρνει να πετύχει ένα εξαιρετικό γκολ. Ήταν η μακρινή μπαλιά από τον Μοράις, με τον Αλωνεύτη με έξυπνη κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στον Εφραίμ που κινήθηκε πλάγια και με μονοκόμματο σουτ πέτυχε το 1-0 για τους γαλαζοκίτρινους.

 


//// από Football--Live

Αριθμητικό μειονέκτημα
Εν μέσω πανηγυρισμών για το γκολ ήρθε μία άσχημη εξέλιξη για τους γαλαζοκίτρινους δύο λεπτά αργότερα (33’), μιας και ο Αστίθ ανάτρεψε τον Καμπανάγκα που θα έφευγε απέναντι από τον Βάτερμαν και ορθά δέχθηκε την κόκκινη κάρτα.

Λάθος Βάτερμαν
Το αριθμητικό πλεονέκτημα των γηπεδούχων, τους έδωσε την ευκαιρία να βάλουν πίεση. Ο ΑΠΟΕΛ έδειχνε να κρατά γερά και η μόνη καλή φάση που είχαν ήταν στο 56’, όταν ο Ντεσπότοβιτς δεν νίκησε στο τετ α τετ τον Βάτερμαν.
 
Ο πορτιέρε του ΑΠΟΕΛ, όμως, υπέπεσε σε λάθος λίγο αργότερα, όταν σε κόρνερ στο 59’ δεν συγκράτησε την μπάλα που στρώθηκε μπροστά από τον Άνιτσιτς και με πλασέ έκανε το 1-1.

 


Marin Aničić Equalizer Goal HD - Astana 1-1... από nammakudla

Ανατροπή στο 84΄
Ο ΑΠΟΕΛ τελικά λύγισε στο 84’ όταν μετά από σέντρα του Σόμκο ο Ντεσπότοβιτς βρήκε την μπάλα μπροστά από τον Καρλάο και την έστειλε πρώτα στο δοκάρι και έπειτα στα δίχτυα του Βάτερμαν κάνοντας το 2-1.
 


Đorđe Despotović Goal HD - Astana 2-1 APOEL... από nammakudla

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 69’ Άνιτσιτς / 31’ Εφραίμ
Κίτρινες: Σόμκο, Άνιτσιτς / Μοράις
Κόκκινη: Αστίθ (απευθείας)
Συνθέσεις:
Αστάνα (Σ. Στοΐλοφ):
Έριτς, Άνιτσιτς, Μακσίμοβιτς, Μουζίκοφ (81΄ Νουργκαλίγεφ), Ντεσπότοβιτς, Σίτοφ (77΄ Νουσερμπάγιεφ), Μπεϊσεμπέκοφ, Λογκβινένκο, Καμπανάνγκα (90+4' Μαλί), Σόμκο, Κάνιας
ΑΠΟΕΛ (Τ. Κρίστιανσεν): Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αστίθ, Καρλάο, Λάγο, Μοράις, Βινίσιους, Εφραίμ (80΄ Γιαννιώτας), Αλωνεύτης (35΄ Αρτυματάς), Σωτηρίου, Ντε Καμάργκο (63΄ Βάντερ)