Ελ Σαλβαδόρ: Ισχυρός σεισμός 7,2 βαθμών-Προειδοποίηση για Τσουνάμι

  Ένας ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές χώρες της Κεντρικής Αμερικής σήμερα, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS), τοπικά μέσα ενημέρωσης και αυτόπτες μάρτυρες.

Ο σεισμός είχε μέγεθος 7,2 βαθμών και εστιακό βάθος 33 χιλιομέτρων, ενώ το επίκεντρό του εντοπίστηκε περίπου 154 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του Πουέρτο Τριούμφο, στο Ελ Σαλβαδόρ, σύμφωνα με το USGS.

Σύμφωνα με τις κυβερνήσεις του Ελ Σαλβαδόρ και της Νικαράγουας, η δόνηση έγινε αισθητή και στις δύο χώρες.

Το κέντρο έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό προειδοποίησε ότι είναι πιθανό να υπάρξουν επικίνδυνα σεισμικά κύματα σε ακτίνα 300 χλμ. από το επίκεντρο.

 

Νικαράγουα: Ο πρόεδρος Ορτέγα κηρύσσει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετά το σεισμό κι εν μέσω του κυκλώνα που πλήττει τη χώρα του

Ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγα κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη χώρα εξαιτίας του σεισμού 7,2 βαθμών που έγινε αισθητός νωρίτερα, αλλά και λόγω του κυκλώνα Ότο ο οποίος πλήττει από νωρίτερα σήμερα περιοχές του κεντροαμερικανικού κράτους.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ ανακοίνωσε ότι υπάρχει απειλή οι παράκτιες περιοχές της χώρας να πληγούν από τσουνάμι, ενώ οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας ανέφεραν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι δεν έχουν μέχρι στιγμής λάβει αναφορές για σοβαρές υλικές ζημιές από τον σεισμό.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην Κόστα Ρίκα.

Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS), ο σεισμός είχε μέγεθος 7,2 βαθμών και εστιακό βάθος 33 χιλιομέτρων, ενώ το επίκεντρό του εντοπίστηκε περίπου 154 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του Πουέρτο Τριούμφο, στο Ελ Σαλβαδόρ, σύμφωνα με το USGS.

Το κέντρο έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό προειδοποίησε ότι είναι πιθανό να υπάρξουν επικίνδυνα σεισμικά κύματα σε ακτίνα 300 χλμ. από το επίκεντρο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Καταγγελίες για τα ΤΑΕΠ Λάρνακας και Αμμοχώστου-«Η Αγία Νάπα βγάζει περισσότερους τραυματίες από ένα πόλεμο»
Αυτή είναι η απόφαση για Βαρωσιώτου-«Παρουσίασε σοβαρές αδυναμίες, υπέπεσε σε σοβαρά νομικά σφάλματα»
Aναζωπύρωση της φωτιάς στην Ιεράπετρα στην Κρήτη-Νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση οικισμών
Πώς απαντά η Κυβέρνηση για τα περί αντισυνταγματικότητας νομοσχεδίων για μεταρρύθμιση Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας
«Ο χαρακτηρισμός τουρκολυβικού μνημονίου ως παράνομου δεν είναι αποδεκτός»
Άστραψε και βρόντηξε κατά Τυχικού ο Αρχιεπίσκοπος-«Σκοπός σας να εκθέσετε εμένα και την Ιερά Σύνοδο»
Χαστούκι ΕΔΑΔ σε ΚΔ για αναστολή δίωξης πολιτικού για βιασμό-«Ο Βοηθός Εισαγγελέας την εξέθεσε σε δευτερογενή θυματοποίηση μέσω σεξιστικών στερεοτύπων»
Χωρίς το Εθνικό Συμβούλιο στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Θα τους ενημερώσει μέσω τηλεδιάσκεψης
Φρουρός της εταιρείας εντόπισε τον βομβιστή εν δράση-Άφησε στη σκηνή κλεμμένη μοτοσικλέτα
Μάχη για τη ζωή δίνει 17χρονος-Δέχθηκε επίθεση από ομάδα προσώπων στην Αγία Νάπα, του έσπασαν τη γνάθο