Τα αποτελέσματα που δίνουν πρόκριση στον ΑΠΟΕΛ

Το βράδυ της Πέμπτης (24/11), στο «Αστάνα Αρένα» ο ΑΠΟΕΛ έχει την ευκαιρία να τελειώσει την υπόθεση πρόκρισης και να γράψει άλλη μία χρυσή σελίδα στην ιστορία του και γενικότερα του κυπριακού ποδοσφαίρου, παίρνοντας το εισιτήριο της πρόκρισης στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.
 
Οι γαλαζοκίτρινοι προπορεύονται στον δεύτερο όμιλο της διοργάνωσης και με ευνοϊκά αποτελέσματα θα κλειδώσουν την πρόκριση από αυτή την αγωνιστική και μόνη έγνοια τους – αν δεν ξεκαθαρίσει από αύριο – θα είναι αν θα προκριθούν ως πρώτοι ή ως δεύτεροι.
 
Με διπλό κόντρα στην Αστάνα ο ΑΠΟΕΛ «κλειδώνει» την πρόκριση χωρίς να τον ενδιαφέρει τι θα γίνει στο άλλο παιχνίδι του Ομίλου (Ολυμπιακός-Γιανγκ Μπόις), ούτε και την επόμενη - τελευταία - αγωνιστική.
Προσθέτοντας τρεις βαθμούς στο λογαριασμό του, ο ΑΠΟΕΛ θα φτάσει τους 12 βαθμούς, αφήνοντας στους δύο την Αστάνα. Από εκεί και πέρα, αναλόγως του αποτελέσματος στον άλλο αγώνα θα φανεί αν θα παίζει στην τελευταία αγωνιστική για την πρωτιά ή αν θα «κινδυνεύει» να βρεθεί στην 2η θέση.
 
Με ισοπαλία ο ΑΠΟΕΛ θα μείνει σε στάση αναμονής, καθώς ο βαθμός της ισοπαλίας κόντρα στην Αστάνα θα φέρει και μαθηματικά την πρόκριση στους πρωταθλητές, μόνο υπό μία προϋπόθεση: να μην κερδίσει η Γιανγκ Μπόις τον Ολυμπιακό (22:05). Εξάλλου, με νίκη των ερυθρόλευκων, ο ΑΠΟΕΛ περνά ακόμη και αν χάσει από την Αστάνα.
Γι’ αυτό το λόγο η ομάδα της Λευκωσίας δεν είναι χαμένη από χέρι ακόμη και αν χάσει. Αν, όμως, η Γιανγκ Μπόις κερδίσει τον Ολυμπιακό, τότε ο ΑΠΟΕΛ (εφόσον χάσει από την Αστάνα) θα πρέπει να παλέψει για το εισιτήριο της πρόκρισης στην τελευταία αγωνιστική με την ομάδα του Πειραιά.