Θέλουν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν ζωντανή τη διαδικασία τα Η.Ε.

Στην Κύπρο θα επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε, σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων(ΚΥΠΕ).
Ο κ. Έιντε αναμένεται να έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για να μεταφέρει το μήνυμα ότι «δεν τέλειωσε το παιγνίδι», όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά πηγές των Ηνωμένων Εθνών. «Θέλουμε τις δύο πλευρές να προβούν σε μια ανασκόπηση των συνομιλιών, να υπάρξει περισυλλογή για το τι μέλλει γενέσθαι και να αποφασίσουν πώς επιθυμούν να προχωρήσουν», πρόσθεσαν.
Όλοι στηρίζουν τις προσπάθειες των δύο ηγετών, ανέφεραν, σημειώνοντας ότι «το παιγνίδι δεν τέλειωσε εδώ».  Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι τώρα «θα πρέπει να συνεχίζουν από το σημείο που έμειναν οι συνομιλίες»,  επαναλαμβάνοντας ότι τα ΗΕ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν αυτή την προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού.
 
Οι ΗΠΑ
Στο μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να πιστεύουν πως αυτή είναι η καλύτερη ευκαιρία εδώ και δεκαετίες για να επιτευχθεί μια λύση στο Κυπριακό και είναι έτοιμες να παρέχουν οποιαδήποτε βοήθεια που οι ηγέτες θα θεωρήσουν χρήσιμη, επαναλαμβάνει στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων- μετά και από σχετική δήλωση εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ-, εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας στη Λευκωσία, κληθείς να σχολιάσει την αποτυχία των συνομιλιών για το εδαφικό στο Μον Πελεράν.
Όπως ανέφερε, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να στηρίζουν τις υπό κυπριακή καθοδήγηση και υποβοηθούμενες από τα Η.Ε. προσπάθειες των δυο ηγετών να υλοποιήσουν τις ελπίδες όλων των Κυπρίων και να πετύχουν μια δίκαιη και διαρκή διευθέτηση. «Είμαστε πολύ ενθαρρυμένοι από τη σημαντική πρόοδο που οι Κύπριοι ηγέτες έχουν κάνει φέτος και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται για την επανένωση του νησιού σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, που θα είναι προς όφελος όλων των Κυπρίων καθώς και της ευρύτερης περιοχής», σημείωσε.
 

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών