Ν. Συλικιώτης: Η ΕΕ να πιέσει το Ισραήλ για άρση κατοχής και λύση δύο κρατών στη Δυτική Οχθη

  Ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Νεοκλής Συλικιώτης κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να ασκήσει πιέσεις προς το Ισραήλ για να τερματίσει τον εποικισμό της Δυτικής Όχθης, να άρει την κατοχή και να δεσμευτεί σε ένα οδικό χάρτη για την ειρήνη και για την λύση δύο κρατών.

Μιλώντας ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, παρουσία και της Ύπατης Εκπροσώπου, Φεντερίκα Μογκερίνι για την κατάσταση στη Δυτική Όχθη, ο κ. Συλικιώτης είπε ότι η πραγματικότητα είναι ότι “συζητάμε για την Δυτική Όχθη και επιβεβαιώνουμε πως η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο απάνθρωπη. Έφοδοι των κατοχικών στρατευμάτων στα σπίτια, κατεδαφίσεις σχολείων και σπιτιών, επικράτηση της βίας των όπλων, επιθέσεις από τους 400,000 έποικους εναντίων του Παλαιστινιακού λαού. Φυλακίσεις παιδιών, δολοφονίες και διωγμοί”.

Μιλώντας εκ μέρους της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, ο κ. Συλικιώτης επισήμανε πως ενώ οι Ευρωβουλευτές συζητούν, οι έποικοι συνεχίζουν να καταχρώνται τους φυσικούς πόρους στα παλαιστινιακά εδάφη προς ιδίον όφελος, και καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού. Επίσης, συμπλήρωσε, οι κατοχικές δυνάμεις μονάχα το 2016 κατέστρεψαν 1000 οικοδομές των Παλαιστινίων, εκ των οποίων 158 χρηματοδοτήθηκαν από την ΕΕ.

Υπογράμμισε πως το Ισραήλ με τις εγκληματικές του ενέργειες αποδεικνύει πως στρέφεται ενάντια σε κάθε προσπάθεια της ΕΕ για στήριξη των Παλαιστινίων.

Τόνισε δε πως “δεν αρκούν τα ευχολόγια για να επικρατήσει η Ειρήνη αλλά η ΕΕ πρέπει να ασκήσει πιέσεις προς το Ισραήλ για να τερματίσει τον εποικισμό, να άρει την κατοχή και να δεσμευτεί σε ένα οδικό χάρτη για την Ειρήνη και για την λύση δύο κρατών”.
 

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών