Το ΥΠΕΣ απορρίπτει δημοσίευμα για τον αριθμό τον υπαλλήλων του

  Το Υπουργείο Εσωτερικών απορρίπτει το περιεχόμενο σημερινού δημοσιεύματος της εφημερίδας «Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», με τίτλο «Από το παράθυρο μπαίνουν υπάλληλοι στο Δημόσιο» και υπέρτιτλο «Πρωταθλητής με 549 γραφείς το ΥΠΕΣ», το οποίο, σύμφωνα με το Υπουργείο, απορρέει από τα διαμειφθέντα σε συζήτηση η οποία διεξήχθη ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων.

Το Υπουργείο Εσωτερικών ξεκαθαρίζει ότι αντίθετα με τα όσα έχουν λεχθεί ενώπιον της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής, δεν προτίθεται να προσλάβει 18 υπαλλήλους οποιουδήποτε καθεστώτος απασχόλησης για τη διεκπεραίωση των αιτήσεων που εκκρεμούν στην Υπηρεσία Μερίμνης και Αποκαταστάσεως Εκτοπισθέντων.

Σχετικά με το εν λόγω θέμα, αναφέρει, υποβλήθηκε πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο, η οποία και εγκρίθηκε, για την αγορά υπηρεσιών από ανάδοχο ο οποίος μπορεί να είναι φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Τούτου δοθέντος, τα άτομα που θα απασχοληθούν για τη διεκπεραίωση των καθυστερημένων αιτήσεων δεν θα είναι υπάλληλοι της δημόσιας υπηρεσίας αλλά προσωπικό του αναδόχου, εξηγεί το Υπουργείο και συνεπώς, προσθέτει, δεν τίθεται ζήτημα ‘να μπουν υπάλληλοι στο δημόσιο από το παράθυρο’, άρα η θέση που εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού ότι ‘θα πλακώσουν υπάλληλοι αορίστου χρόνου’ είναι ανυπόστατη, κατά το Υπουργείο.

Σε ό,τι αφορά τη θέση που εκφράστηκε για τη δυνατότητα διεκπεραίωσης των αιτήσεων από υφιστάμενους γραφείς, συγκεκριμένα δύο από κάθε τμήμα/υπηρεσία του ΥΠΕΣ, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί παρά ως απλοϊκή, αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου. Η εργασία της εξέτασης των αιτήσεων δεν είναι γραφειακής φύσεως, καθώς απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις του επιπέδου προσωπικού με πανεπιστημιακό δίπλωμα, όπως σημειώνεται.

Σε σχέση με την αναφορά στο ΥΠΕΣ ως ‘πρωταθλητή με 549 γραφείς’ αναφέρεται ότι το Υπουργείο Εσωτερικών είναι το Υπουργείο που στελεχώνεται κατά κανόνα με εναλλάξιμο προσωπικό, ήτοι διοικητικό και γραφειακό προσωπικό και κατά συνέπεια, το γεγονός ότι έχει τους περισσότερους γραφείς «δεν πρέπει να ξενίζει».

«Ο εκπρόσωπος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, θα έπρεπε να αναφερθεί στην κατάσταση της συνολικής απασχόλησης προσωπικού στα Υπουργεία, κατάσταση η οποία αναρτάται από το Τμήμα του στην Εθνική Διαδικτυακή Πύλη Ανοικτών Δεδομένων (data.gov.cy), από την ανάγνωση της οποίας ο απλός παρατηρητής μπορεί να διαπιστώσει ότι το ΥΠΕΣ δεν είναι ‘πρωταθλητής’ σε προσωπικό στη δημόσια υπηρεσία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Σε απλοποίηση διαδικασιών στην Κοινή Αγροτική Πολιτική επιμένει η Κύπρος
Έχει εντοπιστεί το 52% των αγνοουμένων-Ταυτοποιήθηκαν 1.047 από τους 2.002
Τρεις ημερομηνίες εντός Οκτωβρίου πρότεινε η Λευκωσία για τριμερή
O ΕΟΑ Λεμεσού στηρίζει την ύπαιθρο και τα χωριά της Λεμεσού
Στο 342% της κανονικής η βροχόπτωση εντός Σεπτεμβρίου
Ανεξήγητες διαφοροποιήσεις στις τιμές εισαγωγής καυσίμων διαπιστώνει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών
Στη Βουλή η εξαίρεση από διατμηματικές προαγωγές για προϊστάμενους νοσηλευτές
Στη Γενεύη η Επ. Νομοθεσίας για αξιολόγηση της Περιοδικής Έκθεσης Κύπρου
Τουλάχιστον δέκα νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα-Πλημμύρισαν αυτοσχέδιοι καταυλισμοί
Απήχθη στα έξι του ενώ έπαιζε με τον αδελφό του-Βρέθηκε ζωντανός 70 χρόνια μετά