Ισόβια κάθειρξη στον δολοφόνο της Τζο Κοξ

Ένοχο για τη δολοφονία της βουλευτή των Εργατικών Τζο Κοξ έκρινε το σώμα των ενόρκων τον 53χρονο Τόμας Μέιρ, μετά από δέκα ημέρες εκδίκασης της υπόθεσης στο Λονδίνο.
 
Ο Πρόεδρος του δικαστηρίου επέβαλε λίγο αργότερα ποινή ισόβιας κάθειρξης στον Μέιρ, ο οποίος υποδέχθηκε την ετυμηγορία με την ίδια απάθεια που τον διέκρινε κατά τη διάρκεια της δίκης.
 
Ο ένορκοι χρειάστηκαν μόνο 90 λεπτά για να καταλήξουν σε ομόφωνη απόφαση, έχοντας ακούσει από τον δημόσιο κατήγορο πώς ο δράστης κατάφερε 15 μαχαιριές στη 41χρονη βουλευτή, πυροβολώντας την παράλληλα δύο φορές στο κεφάλι και μία στο στήθος.
 
Το περιστατικό σημειώθηκε μέσα σε πολιτικά πολωμένο κλίμα μία εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για το Brexit, με την Τζο Κοξ να είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.
 
Ο Μέιρ ακούστηκε να φωνάζει «πρώτα η Βρετανία» κατά τη δολοφονική επίθεση έξω από τη βιβλιοθήκη της πόλης Μπέρστολ της βορειοανατολικής Αγγλίας, όπου η δημοφιλής πολιτικός, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, επρόκειτο να συναντήσει ψηφοφόρους της περιφέρειάς της.
 
Όπως κατατέθηκε στο δικαστήριο, η αστυνομία ανακάλυψε στο σπίτι του 53χρονου ναζιστικό υλικό και έντυπα περί ανωτερότητας της λευκής φυλής.
 
Οι γείτονές του τον περιέγραψαν ως «ήσυχο, συνεσταλμένο και μοναχικό» άνδρα.
 
Με δήλωσή μετά από την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν εξήρε το ήθος και την προσωπικότητα της Τζο Κοξ, λέγοντας ότι ο κόσμος έχασε μία «πρέσβειρα συμπόνοιας», που πίστευε ότι ο καθένας μπορεί να εκπληρώσει στο μέγιστο τις δυνατότητές του εφόσον του δοθεί η ευκαιρία.
 
Πρόσθεσε ότι οι σκέψεις όλων είναι στην οικογένεια της Τζο Κοξ, τα μέλη της οποίας υποδέχθηκαν με ψυχραιμία την ετυμηγορία εντός της δικαστικής αίθουσας. Σε δήλωση που αναγνώστηκε στο δικαστήριο ο σύζυγός της Μπρένταν ανέφερε ότι δεν αναζητούσε «αντίποινα» και ότι δε νιώθει «τίποτα παρά οίκτο» για τον δολοφόνο της συζύγου του.

Δειτε Επισης

«Βαθιά ανησυχία» Λονδίνου για τις εξελίξεις στον Λίβανο
Ο Τραμπ κατηγόρησε τους Αμερικανούς εβραίους ότι θα φέρουν μέρος της ευθύνης, αν χάσει στις εκλογές
Κατάρρευση κτιρίου στη Σιέρα Λεόνε-Τουλάχιστον 15 νεκροί
ΒΙΝΤΕΟ: Τουρίστρια περπατούσε σε σοκάκι, όταν άγαλμα έπεσε στο κεφάλι της και τη σκότωσε
Κύμα επιθέσεων του Ισραήλ στον Λίβανο μετά τις εκρήξεις-«Μας κήρυξαν πόλεμο», λέει ο ηγέτης της Χεμπολάχ
Αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων προς Βηρυτό και Τελ Αβίβ
Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ