Ν. Χριστοδουλίδης: Δύσκολη βραδιά λόγω της τουρκικής στάσης

Στην τουρκική στάση απέδωσε την αποτυχημένη κατάληξη των συνομιλιών στο Μον Πελέραν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, χαρακτηρίζοντας ως καταδικαστέα και μη αντικατοπτρίζουσα του τι έγινε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, την κριτική που ασκήθηκε στην ε/κ πλευρά από τον εκπρόσωπο του Μουσταφά Ακιντζί.
Σε δηλώσεις του στην Ελβετία έπειτα από το αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις, ο Νίκος Χριστοδουλίδης έκανε λόγο για δύσκολη βραδιά για την πατρίδα μας, ανακοινώνοντας πως Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιστρέφοντας στην Κύπρο θα ενημερώσει ο ίδιος τον κυπριακό λαό για τις εξελίξεις και συγκεκριμένα για όλα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία.
Αναλυτικά η αρχικη δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ο οποίος στη συνέχεια απάντησε σε σωρεία ερωτήσεων δημοσιογράφων: «Δεν είναι μια καλή βραδιά για την πατρίδα μας, δεν είμαστε καθόλου ευτυχείς και ειλικρινά λυπούμαστε που ως αποτέλεσμα της τουρκικής στάσης δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθεί μια πολύ υποσχόμενη διαδικασία, που μέχρι σήμερα μέσα από μια πολύ παραγωγική διαπραγμάτευση έχει οδηγήσει σε πολύ θετικές εξελίξεις για το σύνολο του κυπριακού λαού, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Έχω ακούσει να γίνεται κριτική από τον εκπρόσωπο του κ. Ακιντζί, κριτική η οποία είναι καταδικαστέα και σε καμία απολύτως περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει το τι έγινε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Δεν είναι επιθυμία μας να μπούμε σε ένα παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, ειδικότερα αυτό το βράδυ που είναι μια δύσκολη βραδιά για την πατρίδα μας και δεν είμαστε καθόλου ευτυχείς. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιστρέφοντας στην Κύπρο θα ενημερώσει ο ίδιος τον κυπριακό λαό για τις εξελίξεις, για όλα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία. Είμαστε σταθερά αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για τερματισμό της κατοχής και επανένωση της πατρίδας μας. Εμείς επιθυμούμε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο τον τερματισμό αυτής της απαράδεχτης κατάστασης πραγμάτων και θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατό για να πετύχουμε τον εν’ λόγω στόχο. Όσες δυσκολίες, όσα προβλήματα και αν υπάρχουν, είναι ξεκάθαρη η βούληση και η ετοιμότητά μας να εργαστούμε για να τα αντιμετωπίσουμε. Ποτέ δεν θεωρούσαμε ότι θα ήταν εύκολη αυτή η προσπάθεια. Παρόλα αυτά δεν μπορώ να κρύψω την λύπη μας για το σημερινό αποτέλεσμα».
 

Δειτε Επισης

Ενώπιον Δικαστηρίου άλλοι τρεις συλληφθέντες για τη ληστεία σε αρτοποιείο-Ανάμεσά τους και 14χρονος
Πράξη άμυνας για τον Ισραηλινό Πρέσβη η επίθεση στο Ιράν-«Δεν στοχεύει τον ιρανικό λαό»
Ώρα μηδέν για Ισραήλ και Ιράν-Σε τροχιά ολοκληρωτικού πολέμου οι δύο χώρες
Μοτοσικλετιστής έκανε παρατήρηση σε οδηγό για επικίνδυνο προσπέρασμα κι εκείνος τον χτύπησε με το όχημα
Θανατοποινίτης εκτελείται με ένεση χημικής ουσίας στη Νότια Καρολίνα
Τι υποστήριξαν Ιραν και Ισραήλ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ-«Φτάνει η κλιμάκωση, ώρα να σταματήσει»
Κοντά στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος-Πέφτει η θερμοκρασία, αναμένονται βροχές από την Κυριακή
LIVE: Εξαπέλυσε νέα επίθεση το Ιράν, σειρήνες στο Ισραήλ-Εξουδετέρωσε drone η Τεχεράνη
Το έγκλημα κάνει πάρτι και το Τμήμα που διερευνά εγκλήματα διερευνά.... δηλώσεις-Οι εμμονές εκθέτουν την Αστυνομία
«Ένα λαθούι εκάμαν τα πλάσματα, σιόρ…»