Κόλλησαν στο κριτήριο για τον αριθμό των προσφύγων που θα επιστρέψουν

  
Στο κριτήριο αναφορικά με τον αριθμό των Ελληνοκυπρίων προσφύγων που θα μπορούσαν να επιστρέψουν υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση μέσα από τις εδαφικές αναπροσαρμογές…κόλλησε η διαπραγμάτευση στο Μον Πελεράν της Ελβετίας, με αποτέλεσμα το αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκαν οι συνομιλίες περίπου μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.
Όπως εξήγησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων που ακολούθησε της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων, έγινε προσπάθεια, ανταλλάγησαν απόψεις, καταβλήθηκε προσπάθειας και από πλευράς των Ηνωμένων Εθνών, χωρίς όμως να καταστεί εφικτή η κατάληξη σε αποτέλεσμα.
Ερωτηθείς κατά πόσο υπήρξε υπαναχώρηση από την τ/κ πλευρά, ο κ. Χριστοδουλίδη υπέδειξε πως είχε γίνει μια πολύ καλή συζήτηση την προηγούμενη βδομάδα, μέσα από την οποία δόθηκαν ενδείξεις προς συγκεκριμένη κατεύθυνση. «Και θα μείνω μέχρι εδώ», τόνισε με νόημα, παραπέμποντας στην ενημέρωση στην οποία θα προβεί με την επιστροφή του στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε πως αν υπήρχε πρόοδος επί των κριτηρίων και αποτύπωσή τους σε χάρτη, η ελληνοκυπριακή πλευρά ήταν έτοιμη σε συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση, να ανακοινωνόταν ημερομηνία όσον αφορά την πολυμερή διάσκεψη.  Ανέφερε περεταίρω πως υπήρξε πρόοδος επί ενός εκ των τριών κριτηρίων(σ.σ. στο ποσοστό εδάφους της κάθε συνιστώσας πολιτείας), καθώς και ότι επί ενός άλλου(σ.σ. ποσοστό ακτογραμμής), έγινε γενική συζήτηση και όχι ουσιαστική. «Αλλά η κύρια διαφωνία επικεντρώθηκε στο συγκεκριμένο κριτήριο του εδαφικού που σας έχω αναφέρει», υπογράμμισε, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της τ/κ πλευράς περί μαξιμαλιστικών θέσεων της ε/κ πλευράς. «Κάτι τέτοιο σε καμία απολύτως περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», υπογράμμισε.    

Δειτε Επισης

Υπέβαλε υποψηφιότητα για τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΔΕΚ ο Παύλος Αναστασίου
Σ. Στεφάνου: Αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας η αντιφασιστική νίκη
Άλλα αντ' άλλων από Τατάρ για την καταδίκη στις Ουγγαρέζες για σφετερισμό-Κάνει λόγο για «υποκριτική πολιτική»
Ο σφετερισμός ελληνοκυπριακών περιουσιών στο επίκεντρο της συνάντησης Τασούλα και Ένωσης Προσφύγων
Κατηγορεί τον Τατάρ ότι δεν έκανε τίποτα και ισχυρίζεται πως η Ε/κ πλευρά πλησιάζει στη χαλαρή ομοσπονδία ο Ερχιουρμάν
Δίνει διευκρινίσεις για το καθεστώς των μελών η ΕΔΕΚ-Δέχεται αιτήματα η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων
Αντικρούει τους ισχυρισμούς εκπροσώπου της Τουρκίας για δύο κράτη ο Χατζηράφτης-«Κυριαρχία KΔ σε όλο το νησί»
Πρόταση νόμου για πιστωτικές συμβάσεις και προστασία των οφειλετών κατέθεσε η Ατταλίδου
Ν. Χριστοδουλίδης: Προετοιμαζόμαστε εντατικά για μια φιλόδοξη Προεδρία τους Συμβουλίου της ΕΕ
Το «ΘΑλΕΙΑ2021-2027» θα αυξήσει το ΑΕΠ κατά 6% μέχρι το 2029