Κόλλησαν στο κριτήριο για τον αριθμό των προσφύγων που θα επιστρέψουν

  
Στο κριτήριο αναφορικά με τον αριθμό των Ελληνοκυπρίων προσφύγων που θα μπορούσαν να επιστρέψουν υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση μέσα από τις εδαφικές αναπροσαρμογές…κόλλησε η διαπραγμάτευση στο Μον Πελεράν της Ελβετίας, με αποτέλεσμα το αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκαν οι συνομιλίες περίπου μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.
Όπως εξήγησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων που ακολούθησε της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων, έγινε προσπάθεια, ανταλλάγησαν απόψεις, καταβλήθηκε προσπάθειας και από πλευράς των Ηνωμένων Εθνών, χωρίς όμως να καταστεί εφικτή η κατάληξη σε αποτέλεσμα.
Ερωτηθείς κατά πόσο υπήρξε υπαναχώρηση από την τ/κ πλευρά, ο κ. Χριστοδουλίδη υπέδειξε πως είχε γίνει μια πολύ καλή συζήτηση την προηγούμενη βδομάδα, μέσα από την οποία δόθηκαν ενδείξεις προς συγκεκριμένη κατεύθυνση. «Και θα μείνω μέχρι εδώ», τόνισε με νόημα, παραπέμποντας στην ενημέρωση στην οποία θα προβεί με την επιστροφή του στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε πως αν υπήρχε πρόοδος επί των κριτηρίων και αποτύπωσή τους σε χάρτη, η ελληνοκυπριακή πλευρά ήταν έτοιμη σε συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση, να ανακοινωνόταν ημερομηνία όσον αφορά την πολυμερή διάσκεψη.  Ανέφερε περεταίρω πως υπήρξε πρόοδος επί ενός εκ των τριών κριτηρίων(σ.σ. στο ποσοστό εδάφους της κάθε συνιστώσας πολιτείας), καθώς και ότι επί ενός άλλου(σ.σ. ποσοστό ακτογραμμής), έγινε γενική συζήτηση και όχι ουσιαστική. «Αλλά η κύρια διαφωνία επικεντρώθηκε στο συγκεκριμένο κριτήριο του εδαφικού που σας έχω αναφέρει», υπογράμμισε, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της τ/κ πλευράς περί μαξιμαλιστικών θέσεων της ε/κ πλευράς. «Κάτι τέτοιο σε καμία απολύτως περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», υπογράμμισε.    

Δειτε Επισης

Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Καρφιά ΔΗΣΥ σε Χαρτσιώτη-«Δεν υπάρχει κατατεθειμένο νομοσχέδιο στη Βουλή»