Ανακηρύσσονται οι Κοινοτάρχες και τα Κοινοτικά Συμβούλια

Στην εκλογική περιφέρεια Λάρνακας ανακηρύσσονται το μεσημέρι Κοινοτάρχες και Κοινοτικά Συμβούλια σε δέκα Κοινότητες.  

Ο Επαρχος Λάρνακας Οδυσσέας Χατζηστεφάνου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «για 47 Κοινότητες της εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας υπέβαλαν υποψηφιότητα 96 υποψήφιοι. Σε 10 Κοινότητες δηλαδή Μεννόγεια, Βαβατσινιά, Κάτω Λεύκαρα, Κάτω Δρυς, Οδού, Τερσεφάνου, Κιβισίλι, Κελιά, Πύλα και Δελίκηπος οι Κοινοτάρχες εκλέγονται χωρίς ανθυποψήφιο και δεν θα διεξαχθούν καθόλου εκλογές διότι εκτός από το ότι ένα μόνο άτομο υπέβαλε υποψηφιότητα για Κοινοτάρχης, ο αριθμός των υποψηφίων για τα μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων συμπίπτει με τον αριθμό εκείνων που πρέπει να εκλεγούν».
 
Πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που δεν υποβληθούν οποιεσδήποτε ενστάσεις μέχρι αύριο στις 12.30 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η ανακήρυξη των Κοινοταρχών και των Κοινοτικών Συμβουλίων των δέκα Κοινοτήτων, από τους βοηθούς Εφόρους Εκλογής στις Κοινότητες όπου υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες.
 
Ανακηρύσσονται σήμερα Κοινοτάρχες σε 46 Κοινότητες και Κοινοτικά Συμβούλια σε 54 Κοινότητες της κατεχόμενης εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου.
 
Ο Έφορος Εκλογής, Εκλογικής Περιφέρειας Αμμοχώστου Άγγελος Αγαπίου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «σε 54 Κοινότητες της κατεχόμενης εκλογικής Περιφέρειας Αμμοχώστου δεν θα διεξαχθούν εκλογές για Κοινοτικά Συμβούλια αφού οι ενδιαφερόμενοι ήταν όσοι και τα μέλη. Επίσης θα διεξαχθούν εκλογές για Κοινοτάρχη και Κοινοτικά Συμβούλια μόνο σε 14 από τις 60 συνολικά Κοινότητες της κατεχόμενης επαρχίας Αμμοχώστου».
 
Αναφορικά με την ελεύθερη Αμμόχωστο ο κ. Αγαπίου είπε ότι «εκλογές θα διεξαχθούν τόσο για τη θέση του Κοινοτάρχη όσο και για τα Κοινοτικά Συμβούλια σε όλες τις Κοινότητες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, δηλαδή Αχερίτου, Άχνα, Αυγόρου, Φρέναρος και Λιοπέτρι».
 
Πρόσθεσε ότι μέχρι τις 12.30 σήμερα το μεσημέρι θα μπορούν να υποβληθούν ενστάσεις για υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν είτε για τη θέση του Κοινοτάρχη είτε για μέλος Κοινοτικού Συμβουλίου.
 
Είπε ακόμα ότι «σε περίπτωση που δεν υπάρξουν οποιεσδήποτε ενστάσεις, στις έξι το απόγευμα θα προχωρήσουμε στην ανακήρυξη Κοινοταρχών σε 46 Κοινότητες της κατεχόμενης Επαρχίας Αμμοχώστου και σε 54 Κοινότητες για Κοινοτικά Συμβούλια. Η ανακήρυξη θα γίνει στο Σωματείο Λευκόνοικο στη Λάρνακα».
 
Και στην Πάφο υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για τις κοινότητες της εκλογικής περιφέρειας.
 
Σύμφωνα με την Έφορο Εκλογής στην Εκλογική Περιφέρεια Πάφου, Έπαρχο Πάφου, Μαίρη Λάμπρου, ο αριθμός ψηφοφόρων στις κοινότητες ανέρχεται σε 29.349, εκ των οποίων οι 3.130 κοινοτικοί.
 
Η κ.Λάμπρου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως εκλογές θα διεξαχθούν την 18η Δεκεμβρίου σε 66 κοινότητες για εκλογή κοινοταρχών και σε 64 κοινότητες για εκλογή μελών  των κοινοτικών συμβουλίων.
 
Σήμερα αναμένεται να ανακηρυχθούν κοινοτάρχες σε 35 κοινότητες μετά την λήξη της προθεσμίας της υποβολής των ενστάσεων και σε 33 κοινότητες θα ανακηρυχθούν τα μέλη .
 
Επίσης σύμφωνα με την κ.Λάμπρου σε 4 κοινότητες θα χρειαστεί αναπληρωματική εκλογή διότι –όπως είπε- οι υποψήφιοι δεν συμπλήρωναν τον απαιτούμενο αριθμό μελών.
 
Η υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις κοινότητες έγινε σε 15 περιφερειακά εκλογικά κέντρα για 101 κοινότητες και ολοκληρώθηκε στις 12:30 .
 
Επί τόπου στα εκλογικά κέντρα έγιναν οι γνωστοποιήσεις για τους υποψηφίους και ακολούθως οι υπεύθυνοι των εκλογικών κέντρων μετέφεραν τους φακέλους με τις προτάσεις των υποψηφίων και τα αντίγραφα των γνωστοποιήσεων που είχαν αναρτηθεί.
 
Εν συνεχεία στο Γραφείου της Επάρχου έγινε ο σχετικός έλεγχος και ετοιμάστηκαν τα προσχέδια των ψηφοδελτίων τα οποία διαβιβάστηκαν στην κεντρική υπηρεσία εκλογών. Η όλη διαδικασία αποπερατώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα.
 
Εξάλλου στις 2 Δεκεμβρίου θα υπάρξει Διάταγμα Υπουργού Εσωτερικών για την υποδιαίρεση των εκλογικών τμημάτων και τον καθορισμό των εκλογικών κέντρων ενώ στις 9 Δεκεμβρίου θα γίνει Δημοσίευση Γνωστοποίησης για την κατανομή των εκλογέων στα εκλογικά κέντρα.
 
ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Καρφιά ΔΗΣΥ σε Χαρτσιώτη-«Δεν υπάρχει κατατεθειμένο νομοσχέδιο στη Βουλή»