Ακυρώθηκαν 900 πτήσεις λόγω απεργίας των πιλότων στη Lufthansa

Σε ακύρωση 900 πτήσεων προχωρεί την Τετάρτη ο κορυφαίος αερομεταφορέας της Γερμανίας Lufthansa, λόγω της απεργίας των πιλότων, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν δεκάδες χιλιάδες επιβάτες σε μια τελευταία κλιμάκωση των διαφορών σε σχέση με τους μισθούς των δύο πλευρών.
 
Η 24ωρη απεργία, των πιλότων που ανήκουν στην συντεχνία Vereinigung Cockpit, θα ξεκινήσει τα μεσάνυχτα και θα επηρεάσει τις πτήσεις της Lufthansa στα γερμανικά αεροδρόμια.
 
Από τις περίπου 3.000 προγραμματισμένες πτήσεις μικρών και μεγάλων αποστάσεων, θα ακυρωθούν 876 λόγω της απεργίας, “επηρεάζοντας περίπου 100.000 επιβάτες", αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη η Lufthansa. Αυτή θα είναι η 14η απεργία της συντεχνίας από τον Απρίλιο του 2014.
 
Στο μεταξύ, χωριστή απεργία που πραγματοποίησε το πλήρωμα καμπίνας της χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρείας της Lufthansa, Eurowings, οδήγησε την Τρίτη στην ακύρωση πέρα των 60 πτήσεων στα αεροδρόμια του Αμβούργου και του Ντίσελντορφ.
 
Η απεργία καλέστηκε από τη μεγαλύτερη συντεχνία υπηρεσιών Verdi σε σχέση με τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού καμπίνας. Η απεργία ξεκίνησε στις 04.00 GMT και επρόκειτο να τερματιστεί στις 19:00 GMT.
 
Εξάλλου, οι πιλότοι της Lufthansa που θα πραγματοποιήσουν απεργία αύριο την Τετάρτη, απαιτούν αύξηση των μισθών κατά μέσο όρο 3,66% ανά έτος, με αναδρομική ισχύ τα τελευταία πέντε χρόνια.
 
Η συντεχνία υποστηρίζει ότι οι πιλότοι έχουν υπομείνει ένα πάγωμα μισθών την τελευταία 5ετία και υπέστησαν μια “σημαντική απώλεια της αγοραστικής τους δύναμης" εξαιτίας του πληθωρισμού, ενώ η Lufthansa έχει σημειώσει κέρδη δισεκατομμυρίων. Η εταιρεία έχει προσφέρει αύξηση των μισθών κατά 2,5%.

Πηγή: ΚΥΠΕ 
  

Δειτε Επισης

Κατάρρευση κτιρίου στη Σιέρα Λεόνε-Τουλάχιστον 15 νεκροί
ΒΙΝΤΕΟ: Τουρίστρια περπατούσε σε σοκάκι, όταν άγαλμα έπεσε στο κεφάλι της και τη σκότωσε
Κύμα επιθέσεων του Ισραήλ στον Λίβανο μετά τις εκρήξεις-«Μας κήρυξαν πόλεμο», λέει ο ηγέτης της Χεμπολάχ
Αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων προς Βηρυτό και Τελ Αβίβ
Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα