Παράπονα για πασσαλάκια «σκοτώστρες» από τους μοτοσικλετιστές

Οι μοτοσικλετιστές «φαίνεται» να είναι σε δεύτερη μοίρα όσο αφορά την ασφάλεια στους δρόμους της Κύπρου αφού το τελευταίο διάστημα αρκετά δυστυχήματα είτε υπάρχει νεκρός είτε όχι αφορούν οδηγούς μοτοσικλέτας. Ποιο είναι το πρόβλημα τελικά; η «ανωριμότητα» τον Κύπριων οδηγών ή οι υποδομές;

Με αφορμή το θανατηφόρο δυστύχημα που είχε ως τραγικό αποτέλεσμα το θάνατο νεαρού στη Λεμεσό, ενώ ο ίδιος φορούσε προστατευτικό κράνος και προσέκρουσε σε σιδερένιο πάσσαλο ,η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας  «Λήδρα» παρεμβαίνει παραθέτοντας παράπονα προς την αστυνομία για τα θέματα οδικής ασφάλειας.

Ο πρόεδρος της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας «Λήδρα», Γιώργος Κωνσταντινίδης, μιλάει στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ online  για τους προβληματισμούς  που προκύπτουν όσον αφορά την ασφάλεια των μοτοσικλετιστών στους δρόμους .

Ποιοι οι προβληματισμοί τίθενται από την μεριά των  μοτοσικλετιστών για τους σιδερένια πασσαλάκια που «στολίζουν» τα πεζοδρόμια;

Ο προβληματισμός είναι μεγάλος κυρίως σε ένα θέμα, της ασφάλειας μας. Όχι μονό για τους μοτοσικλετιστές αλλά και οδηγών άλλων δικυκλιστών ή και πεζών ακόμα, αφού μία πτώση ακόμα και με μικρή ταχύτητα , μπορεί να είναι θανατηφόρα εάν, το κεφάλι ή άλλο ζωτικό σημείο μας , δεχθεί χτύπημα από σκληρό σταθερό σημείο, όπως είναι αυτοί οι πάσσαλοι αλλά και άλλα αντικείμενα δίπλα από τον δρόμο. Μετράνε ήδη θύματα από τέτοιους πασσάλους.

Μέσα από την ανάρτηση σας στην προσωπική σας σελίδα του Facebook αναφέρεστε σε αριθμό δυστυχημάτων μοτοσικλετιστών σε σιδερένιους πασσάλους  με ποιο τρόπο μπορεί να λυθεί το συγκεκριμένο ζήτημα;

Η ανάγκη για τους πασσάλους προκύπτει από της ανεξέλεγκτη και άνευ σεβασμού προς το κοινωνικό σύνολο στάθμευση αυτοκινήτων στα πεζοδρόμια Ή ρίζα είναι εκεί. Πρωτίστως πρέπει να υπάρξει μόρφωση των χρηστών του οδικού δικτύου σε συνδυασμό με σωστή αστυνόμευση από την αστυνομία και τους τροχονόμους, ακόμα και με την εισαγωγή τρόπων άμεσης μετακίνησης του οχήματος. Από την στιγμή όμως που το πιο πάνω μέτρο είναι δύσκολο να εφαρμοστεί , για λόγους που θα πρέπει να μας εξηγήσουν οι υπεύθυνοι, ή αντικατάσταση αυτών των πασσάλων με πλαστικούς είναι επιβεβλημένη.
Μεγάλο το κόστος θα μου πείτε; Ε ας το επωμιστούν αυτοί που σκέφτηκαν τους λόγους ώστε να τοποθετήσουν τους συγκεκριμένους πασσάλους. Ποιο είναι το κόστος για μία ζωή;


Ποιες οι θέσεις και οι απόψεις των μοτοσικλετιστών όσων αφορά τα  θέματα οδικής ασφάλειας;

Είναι πολλά τα προβλήματα. Τα πιο πολλά βρίσκουν την πηγή τους στην έλλειψη σεβασμού των χρηστών του οδικού δικτύου , αλλά και της εξουσίας , προς τους υπόλοιπους χρήστες του.
Παράνομη και επικίνδυνη στάθμευση στην άκρη των δρόμων προκαλεί κυκλοφοριακή συμφόρηση. Η παραβίαση ΑΛΤ ή κόκκινου σηματοδότη που εκτός από κίνδυνο θανατηφόρου ατυχήματος , είναι και παραβίαση της σειράς μας  και της σειράς κάποιου άλλου προκαλεί επίσης  κυκλοφοριακή συμφόρηση. 

Αυτοί είναι μόνο δυο από τους κινδύνους που διατρέχουμε, οι οποίοι δεν εξαφανίζονται με «εκστρατείες» της αστυνομίας. Χρειάζεται συνεχής εφαρμογή του ΚΟΚ και επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες από την αστυνομία που κυκλοφορεί στον δρόμο.

Επίσης, θα ήθελα να συμπεριλάβω ως προβλήματα την κατάσταση του οδοστρώματος και την οριζόντια σήμανση των δρόμων. Είναι θέματα που επηρεάζουν την ασφάλεια κυρίως των μοτοσικλετιστών , ειδικότερα των νέων , που είναι και οι πιο ευάλωτοι.

Δεν είναι δυνατόν να αγνοεί η αστυνομία και οι τροχονόμοι, σωρείες παραβάσεων, επειδή δεν είναι στην ημερήσια αποστολή τους ή επειδή μαζεύτηκαν τα ραντάρ και αλκοτέστ ή ζώνες. Το να εφαρμόζεται επιλεκτικά ο νόμος οδηγεί σε επιλεκτική υπακοή του ΚΟΚ από τους πολίτες.

Δειτε Επισης

Ανεξήγητες διαφοροποιήσεις στις τιμές εισαγωγής καυσίμων διαπιστώνει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών
Στη Βουλή η εξαίρεση από διατμηματικές προαγωγές για προϊστάμενους νοσηλευτές
Στη Γενεύη η Επ. Νομοθεσίας για αξιολόγηση της Περιοδικής Έκθεσης Κύπρου
Αποσύρεται από την αγορά συσκευή φρυγανιέρας (pic)
Εξήγγειλαν απεργία την ώρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων τη Δευτέρα οι συντεχνίες του ΡΙΚ
Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Νέα κίτρινη προειδοποίηση
Αρχίζει η πολυαναμενόμενη ανάπλαση της Τσερίου-Σε δύο χρόνια η ολοκλήρωση του έργου, όσα αλλάζουν
Αναμένει την έκθεση γεγονότων για τις 15χρονες η Μιχαηλίδου-Το πρωτόκολλο όταν λείπει παιδί από στέγη
Αρχίζει ο διάλογος για το σύστημα διορισμών-Ακούει εκπαιδευτικούς και καθορίζει πλάνο το ΥΠΑΝ
Τζόκερ έπαιξες; Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 14.600.000 ευρώ