Χωρίς επιστροφή η συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν για τις εγγυήσεις

Την απογοήτευση της Ελληνικής Κυβέρνησης για την αρνητική κατάληξη στο Μοντ Πελεράν εξέφρασε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, το απόγευμα, ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της κυβέρνησης Δημήτρης Τζανακόπουλος.
 
Ο κύριος Τζανακόπολος σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή επικοινωνία και διαρκή συντονισμό με την Κυπριακή Κυβέρνηση.
 
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως πράγματι ο Αλέξης Τσίπρας στην μακρά τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο ομόλογο του, εξέφρασε τη θέληση του για διμερή συνάντηση, ούτως ώστε να υπάρξει σύγκλιση στο ζήτημα των εγγυήσεων.
 
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ωστόσο τόνισε πως δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την συνάντηση.
 
Σε άλλη ερώτηση για τις ευθύνες που ίσως επωμιστεί η ελληνική κυβέρνηση μετά το ναυάγιο του Μοντ Πελεράν, σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί από πολύ κοντά το κυπριακό και εμπλέκεται μόνο στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων. «Δεν έχουμε καμία απολύτως εμπλοκή στο εδαφικό και το περιουσιακό ζητήματα για τα οποία είχαν διαφωνία χθες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί».
 
Εντωμεταξύ λίγο πριν τις 8 το βράδυ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Δειτε Επισης

Ο Υφ. Μετανάστευσης χαιρετίζει αναφορά στην Κύπρο στη Διακήρυξη της Ζώνης Σένγκεν
Σε διαρκή σύνοδο το ΣΕΑ, αξιολογεί τις εξελίξεις-«Λήφθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα»
Ν. Χριστοδουλίδης: Με διεκδικητικό ρεαλισμό επιδιώκουμε επανένωση της πατρίδας μας
Σταθεροποιητικός και ανθρωπιστικός ο ρόλος της Κυπριακής Δημοκρατίας-«Δεν εμπλέκεται με οιονδήποτε τρόπο»
Τούρκος καθηγητής Ιστορίας χαρακτήρισε τους Τ/κ που ψήφισαν «ναι» στο Σχέδιο Ανάν προδότες
Θέματα δικαιοσύνης συζήτησε ο Υπ. Δικαιοσύνης σε Συμβούλιο ΔΕΥ στο Λουξεμβούργο
Απαγόρευσαν σε ελληνική αντιπροσωπεία να περάσει από το οδόφραγμα Ζώδιας οι κατοχικές «αρχές»
Αποκλείστηκε στην Τεχεράνη και κατέφυγε στην τουρκική πρεσβεία «βουλευτής» από τα κατεχόμενα
Την ανάγκη για διατήρηση των καναλιών επικοινωνίας υπέδειξε στον Fuad Hussein ο Κόμπος
Επικοινωνία Κόμπου-Safadi για τις ραγδαίες εξελίξεις-«Επαναβεβαιώσαμε δέσμευση για περιφερειακή σταθερότητα»