Δεν παίζουν το παιχνίδι επίρριψης ευθυνών τα Ηνωμένα Έθνη

Τα Ηνωμένα Έθνη εξέφρασαν απογοήτευση για το αποτέλεσμα των συνομιλιών στο Μοντ Πελεράν, τονίζοντας ωστόσο ότι πρέπει να προσβλέπουμε στο μέλλον και επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να ξεκινήσει το παιγνίδι επίρριψης ευθυνών.
 
«Είμαστε απογοητευμένοι που δεν υπήρξε αποτέλεσμα» στις συνομιλίες μεταξύ των δύο ηγετών για τα κριτήρια για εδαφικές αναπροσαρμογές, που ολοκληρώθηκαν σήμερα νωρίς το πρωί, δήλωσε απόψε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος των ΗΕ στην Κύπρο.
 
Τόνισε παράλληλα ότι «είναι σημαντικό να προσβλέπουμε σε ένα εποικοδομητικό μέλλον».
 
Τα ΗΕ, είπε στις δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, «δεν επιθυμούν να παίξουν το παιγνίδι επίρριψης ευθυνών».
 
Εξάλλου, και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τις συνομιλίες, τόνισε ότι “δεν είναι βραδιά επίρριψης ευθυνών. Όταν είσαι σε μια τόσο κρίσιμη διαδικασία και είσαι τόσο κοντά σε ένα τόσο πολύ σημαντικό κεφάλαιο που η πρόοδος, η κατάληξη, θα επέτρεπε να είμαστε πολύ κοντά στη λύση του Κυπριακού, θεωρώ ότι η όποια προσπάθεια επίρριψης ευθυνών είναι άστοχη”.
 
Πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε καθόλου ευτυχείς για την κατάληξη των συνομιλιών. Αυτή δεν είναι μια καλή βραδιά για την πατρίδα μας, δεν είμαστε καθόλου ευτυχείς και ειλικρινά λυπούμαστε που ως αποτέλεσμα της τουρκικής στάσης δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθεί μια πολύ υποσχόμενη διαδικασία που μέχρι σήμερα, μέσα από μια πολύ παραγωγική διαπραγμάτευση, έχει οδηγήσει σε πολύ θετικές εξελίξεις για το σύνολο του κυπριακού λαού, Ε/κ και Τ/κ".
 
Τόνισε παράλληλα ότι “είμαστε σταθερά αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια”.
 
Νωρίτερα σήμερα σε δήλωση που εξέδωσε μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών στο Μοντ Πελεράν ο εκπρόσωπος των ΗΕ ανέφερε ότι παρ` όλες τις καλύτερες προσπάθειες που κατέβαλαν οι δύο ηγέτες, δεν κατάφεραν να επιτύχουν τις περαιτέρω συγκλίσεις στα κριτήρια για τις εδαφικές αναπροσαρμογές που θα ετοίμαζαν το έδαφος για την τελευταία φάση των συνομιλιών.

Δειτε Επισης

Στους 68 έφτασαν οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Αδιανόητες εικόνες καταστροφής
Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική-Θα φτάσει τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες μετά τις πλημμύρες στο Τέξας-Νεκρά 15 παιδιά
Σκηνές πανικού σε αεροσκάφος της Ryanair-Επιβάτες πηδούν από τα φτερά, 18 τραυματίες
Προσβασιμότητα για λίγους-Τα καθημερινά εμπόδια των ατόμων με αναπηρίες στους χώρους εστίασης
Νέα διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τη δολοφονία του Θανάση-«Δεν ήταν το μόνο θύμα συγκάλυψης και διαφθοράς»
Επανήλθαν οι Οικολόγοι, ζητούν παραίτηση ή παύση Αγγελίδη-«Πρέπει να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη»
Τους ζήτησαν να φύγουν από νυχτερινό κέντρο και τους επιτέθηκαν ληστεύοντάς τους-Χειροπέδες σε 46χρονο
Επενδύει στην πρωτοβουλία Γκουτέρες για πολυμερή η Κυβέρνηση-«Η τουρκική πλευρά δεν δημιουργούνται ρεαλιστικές προσδοκίες»
Απόπειρα φόνου διερευνούν οι Αρχές-Ανήλικος επιτέθηκε σε 23χρονο προκαλώντας του εγκεφαλική αιμορραγία