Πρωτιά η Μονακό, πέρασε και η Λεβερκούζεν

Η Μονακό νίκησε 2-1 τηv Τότεναμ και προκρίθηκε ως πρώτη στους "16", με την Λεβερκούζεν να παίρνει και αυτή το εισιτήριο μετά το 1-1 με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα.
 
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Λεβερκούζεν 1-1
 
Σκόρερς: 75' πέν. Νάτχο / 16' Φόλαντ
Γήπεδο: "Arena CSKA", Μόσχα
Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγιένκο (Ισπανία)
 
Ο Κέβιν Φόλαντ στο 16ο λεπτό άνοιξε το σκορ για την Λεβερκούζεν και ήταν αυτός που στο 80' είχε δοκάρι, αποτυγχάνοντας να της δώσει προβάδισμα για δεύτερη φορά στην Μόσχα.
 
Η ΤΣΣΚΑ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερη, έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Γκολοβίν στο 69' και στο 75' κατάφερενα ισοφαρίσει με την εκτέλεση πέναλτι του Μπίμπρας Νάτχο.
 
Τρομερή ευκαιρία έχασε ο Τζαγκόεβ στο 78' και αφού δεν έκαναν την ανατροπή, λίγο έλειψε να το πληρώσουν οι γηπεδούχοι, αλλά στο 80' ο Φολαντ αστόχησε (το δοκάρι που αναφέραμε παραπάνω).
 
ΤΣΣΚΑ: Ακινφέεβ, Μάριο Φερνάντες, Βασίλι Μπερεζούτσκι, Αλεκσέι Μπερεζούτσκι, Σένικοβ, Βέρνμπλουμ, Νάτχο, Τζαγκόεβ (83' Λασινά Τραορέ), Μιλάνοφ, Γκολοβίν, Τσάλοβ (91' Στράντμπεργκ).
 
ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Γέντβα, Τα, Τοπράκ, Χένριχς, Αράνγκις, Καμπλ (90' Μεχμέντι), Φόλαντ, Μπραντ (71' Χάβερτς), Τσαλχάνογλου, Χαβιέρ Ερνάντες (81' Μπάουνγκαρτλινγκερ).
 
Μονακό - Τότεναμ 2-1
 
Σκόρερς: 48' Σιντιμπέ, 53' Λεμάρ / 52' πέν. Κέιν
Γήπεδο: "Stade Louis II", Μονακό
Διαιτητής: Μπιερν Κάιπερς (Ολλανδία)
 
Ο Ουγκό Λορίς στο 11ο λεπτό απέκρουσε εκτέλεση πέναλτι του Ρανταμέλ Φαλκάο Γκαρσία και έπειτα από ένα στείρο πρώτο ημίχρονο, το δεύτερο ξεκίνησε εντυπωσιακά.
 
Στο 48' ο Σιντιμπέ άνοιξε το σκορ για τη Μονακό στο 48' με κεφαλιά από κοντά, στο 52' ο Χάρι Κέιν απάντησε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, αλλά ένα λεπτό αργότερα ο Τομά Λεμάρ με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ έκανε το 2-1, δίνοντας ξανά προβάδισμα στην ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ.
 
ΜΟΝΑΚΟ: Σούμπασιτς, Σιντιμπέ, Γκλικ, Ζέμερσον, Μεντί, Φαμπίνιο, Μπακαγιοκό, Μπερνάρντο Σίλβα, Λεμάρ, Ζερμέν, Φαλκάο.
 
ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Τρίπιερ, Ντάιερ, Βίμερ, Ρόουζ, Γουανιάμα, Ντεμπελέ, Γουίνκς, Άλι, Σον Χέουνγκ-Μιν, Κέιν.
*χαμένο πέναλτι 11' Φαλκάο (απόκρουση Λορίς)
 
Η βαθμολογία
 
1. Μονακό 11 (9-4)
2. Λεβερκούζεν 7 (5-4)
3. Τότεναμ 4 (3-5)
4. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3 (4-8)