Το ασταμάτητο τρενάκι του Κατελάρη «θερίζει» από την Τουρκία

 «Το τρενάκι ξεκινάει στην Κερύνεια για να πάει και όποιος δεν τα ακολουθήσει μαύρο φίδι θα τον φάει. Θα μας λένε και στα νέα ότι πήραμε σημαία είναι κόκκινη μεγάλη με αστέρι και φεγγάρι, θα την πάρω θα την σκίσω γαλανόλευκη θα στήσω. Κανένας δεν ξεχνά. Τίποτα δεν ξεχνιέται».
 
1η Σεπτεμβρίου 2016. Ο Φάνος Κατελάρης πετυχαίνει το πιο σημαντικό (μέχρι το επόμενο) γκολ της καριέρας του φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Ελπίδων και χαρίζει στην Κύπρο μια σπουδαία νίκη μέσα στην Τουρκία.
 
Το μήνυμα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλεί από τη μια ανατριχίλα στον κυπριακό ελληνισμό και από την άλλη διχάζει τον κόσμο της Ομόνοιας. Μερίδα φίλων (δεν ήταν πολλοί) του τριφυλλιού δεν είδαν με καλό μάτι την αναφορά του ποδοσφαιριστή της ομάδας στην Ελληνική σημαία θεωρώντας ότι δεν εκφράζει τα ιδεώδη του σωματείου.
 
Η απάντηση του Κατελάρη αποστομωτική: «Ο Φάνος Κατελάρης, δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι εθνικιστής, ούτε ρατσιστής. Σέβομαι κάθε άνθρωπο ανεξάρτητα από την εθνικότητά του, τη θρησκεία του, το χρώμα του και το φύλο του. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να ίσχυε κάτι διαφορετικό όταν η μητέρα που με γέννησε κατάγεται από την Αφρική;
 
Πώς θα μπορούσα να έτρεφα τέτοια αισθήματα, από τη στιγμή που αγωνίζομαι στην ΟΜΟΝΟΙΑ εδω και 13 χρόνια; Γαλουχήθηκα με τα ιδανικά, τις ιδέες και τις αξίες αυτής της μεγάλης ομάδας».
 
Ο ίδιος δεν αποπροσανατολίστηκε. Παρέμεινε προσγειωμένος και με πίστη στις δυνατότητες του κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Τζον Κάρβερ, ο οποίος του έδωσε ηγετικό ρόλο στη μεσαία γραμμή της Ομόνοιας.
 
Δύναμη, ηρεμία, ποδοσφαιρικό μυαλό και πάθος για το ποδόσφαιρο και την Ομόνοια είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Φάνο Κατελάρη, ο οποίος δίκαια παίρνει το βραβείο  του ποδοσφαιριστή αποκάλυψη της φετινής Ομόνοιας.
 
Το... τρενάκι του Κατελάρη άρχισε τη διαδρομή του από την Τουρκία και έχει όλα τα εφόδια για να ταξιδέψει πολύ μακριά.