Αντιμέτωποι με σπείρα αδίστακτων ληστών στη Λεμεσό

Μπροστά σε σπείρα αδίστακτων ληστών, εκτιμά πως βρίσκεται η Αστυνομία Λεμεσού, στην προσπάθειά της να διαλευκάνει την προχθεσινή θρασεία ληστεία σε βάρος 53χρονης Ρωσίδας, αλλά και μιας απόπειρας ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε στην «καρδιά» της πόλης στις 11 Νοεμβρίου.

Η παραπονούμενη γυναίκα από τη Ρωσία έντρομη, καθυστέρησε μία μέρα να καταγγείλει την ληστεία σε βάρος της στην Αστυνομία. Ανέμενε τον γιό της από την πατρίδα της να αφιχθεί στην Κύπρο για να τον συμβουλευτεί τι θα πράξει, αφού οι ληστές απείλησαν να σκοτώσουν το παιδί της αν προέβαινε σε καταγγελία. 

Ήταν γύρω στις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν τρεις κουκουλοφόροι εισήλθαν στην οικία της, αφαιρώντας αθόρυβα την κλειδαριά της εξώπορτας. Οι ληστές για ώρα, χωρίς να ενοχλήσουν την ένοικο που κοιμόταν στο υπνοδωμάτιό της, «αλώνισαν» την κατοικία στον Άγιο Τύχωνα  και ξύπνησαν υπό την απειλή μαχαιριού την 53χρονη στη δυσκολία τους να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο. Εκτοξεύοντας διάφορες απειλές, την εξανάγκασαν να τους δώσει τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου, από το οποίο απέσπασαν χρυσαφικά αξίας 110 χιλιάδων ευρώ και 10 χιλιάδες δολάρια σε μετρητά. Αποχωρώντας επανέλαβαν τις απειλές τους, απευθυνόμενοι κυρίως στον γιό της 53χρονης ρωσίδας. Την ίδια την έδεσαν στο κρεβάτι της και την φίμωσαν.

Η γυναίκα κατάφερε να απελευθερωθεί, με πρώτο της μέλημα να τηλεφωνήσει στον γιό της στην Ρωσία και καλώντας τον επειγόντως να έρθει στην Κύπρο. Μετά την άφιξή του χθες το απόγευμα, οι παραπονούμενοι πήγαν στην Αστυνομία και κατάγγειλαν την υπόθεση.

Μετά την καταγγελία η Αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των τριών δραστών.

Το τρίο των ληστών ξαναχτύπησε

Κάνοντας μια σύγκριση με πρόσφατη παρόμοια υπόθεση στη Λεμεσό, η Αστυνομία εκτιμά πως πρόκειται για την ίδια σπείρα των «τριών» υπόπτων που αποπειράθηκε στις 11 Νοεμβρίου να ληστέψει διαμέρισμα κύπριας, στην οδό Νικοδήμου Μυλωνά στο κέντρο της Λεμεσού Τότε ο ένας εκ των ληστών με κάποιο πρόσχημα απασχολούσε μιλώντας στο θυροτηλέφωνο, με την οικιακή βοηθό. Οι άλλοι δύο «προσγειώθηκαν» από την ταράτσα στην βεράντα του διαμερίσματος του τρίτου ορόφου και «εισέβαλαν στο εσωτερικό του. Οι δράστες απειλώντας την οικιακή βοηθό με όπλο, ζήτησαν να τους παραδώσει χρήματα και τιμαλφή που υπήρχαν στο διαμέρισμα. Όταν αντιλήφθηκαν πως η οικιακή βοηθός, δεν γνώριζε κι η εργοδότριά της απουσίαζε στο εξωτερικό, οι ληστές αποχώρησαν άπρακτοι. 

Δειτε Επισης

Απαντά στις επικρίσεις για τους δικαστές του Ανωτάτου ο ΠΔΣ-«Επικίνδυνες για το κράτος δικαίου»
Καταγγελία Ισραηλινών σε βάρος Ελληνοκύπριου για απάτη με αγοραπωλησίες διαμερισμάτων
Αναζητείται από την Αστυνομία για υπόθεση κλοπής στην Αγία Νάπα (pics)
Στις φλόγες υποστατικό από τσίγκους-Επεκτάθηκε σε φοινικόδεντρα
Ψάχνει μαρτυρίες η Αστυνομία για το θανατηφόρο με θύμα τον 16χρονο Χαράλαμπο
Δέκα πρόσωπα επιτέθηκαν σε πατέρα και τους δύο γιους του ενώ έφευγαν από το τζαμί
Έκρηξη κροτίδας έξω από γκαράζ κατοικίας 48χρονου-Καταζητείται ένας 57χρονος
Εγκλωβίστηκαν στο όχημά τους μετά από τροχαίο-Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα
Νέα απάτη με μαζική αποστολή μηνυμάτων για κρυπτονομίσματα-Πώς αποσπούν λεφτά από πολίτες (pics)
Καταγγελία στην Αστυνομία για πρόκληση θανάτου εξ αμελείας από την οικογένεια του άτυχου Άλκη