Θρίλερ για γερά νεύρα προμηνύεται στο Μον Πελεράν

Ολονύχτιο θρίλερ για γερά νεύρα προμηνύεται να εξελιχθεί και απόψε στο Μον Πελεράν, όπου στις επτά το βράδυ(σ.σ. ώρα Κύπρου), Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί συναντώνται εκ νέου για συνέχιση της συζήτησης των κριτηρίων για το εδαφικό.    
 
Υπό κανονικές συνθήκες, θα είναι η τελευταία συνάντηση των δύο ηγετών επί ελβετικού εδάφους, αφού βάσει του προγράμματος των συνομιλιών στο Μον Πελεράν, οι αποστολές των δύο πλευρών αναχωρούν αύριο για την επιστροφή τους στην Κύπρο. Το ενδεχόμενο παράτασης των συνομιλιών δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής επισήμως στο τραπέζι, ωστόσο δεν πρέπει-τουλάχιστον μέχρι στιγμής-να αποκλείεται εντελώς.  
Ζητούμενο κατά την αποψινή συνάντηση των δύο ηγετών είναι να υπάρξει κατάληξη επί των κριτηρίων για το εδαφικό και η αποτύπωσή τους σε χάρτη, ώστε να καθοριστεί ημερομηνία πραγματοποίησης πολυμερούς διάσκεψης για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις.
Κατά την πρωινή συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί, υπήρξαν μεν σημάδια προόδου στη συζήτηση των κριτηρίων, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια και να προεξοφλήσει την κατάληξη του δεύτερου γύρου συνομιλιών που άρχισε από χθες στο Μον Πελεράν.
Αυτό είναι κάτι που, όπως υποδεικνύεται από κυβερνητικές πηγές, θα καταδείξει η νέα συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ώρες. Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της πρωινής συνάντησης δεν συζητήθηκαν περιοχές, ενώ βάσει των ίδιων πληροφοριών, σε περίπτωση που τελικά υπάρξει κατάληξη σε χάρτη, δεν πρόκειται να δημοσιοποιηθεί.
Από ελληνοκυπριακής πλευράς ξεκαθαρίζεται ότι χωρίς χάρτη δεν πρόκειται να καθοριστεί ημερομηνία για πολυμερή(σ.σ. η οποία θα πρέπει να γίνει με όσο το δυνατό λιγότερα ανοιχτά ζητήματα),ενώ ταυτόχρονα διαψεύδονται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σε τουρκικά και τ/κ ΜΜΕ, περί διάστασης απόψεων Αθηνών-Λευκωσίας όσον αφορά το ζήτημα της πολυμερούς. 
Τονίζεται συναφώς πως Αθήνα και Λευκωσία βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας, ενώ πριν και από την αποψινή συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να έχει νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Ουσιαστική συζήτηση επί των κριτηρίων στην πρωινή συνάντηση
 
Ψάχνουν το κλειδί που θα ξεκλειδώσει την πολυμερή διάσκεψη  
 
Κρίση λόγω της στάσης της Ελλάδας για τις εγγυήσεις λένε οι Τούρκοι
 

Δειτε Επισης

Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Καρφιά ΔΗΣΥ σε Χαρτσιώτη-«Δεν υπάρχει κατατεθειμένο νομοσχέδιο στη Βουλή»