Μένει μακριά από την εξάδα η Ανόρθωση (pics+vid)

Τις πρώτες απώλειες, και μάλιστα δεχόμενη ήττα, με τον Ρόνι Λέβι στον πάγκο της είχε η Ανόρθωση, η οποία ηττήθηκε στο Δασάκι από τον Εθνικό με 2-0.
 
Η απόδοση της «Κυρίας» ήταν πολύ κακή κόντρα στον Εθνικό που έδειξε περισσότερο πάθος για το αποτέλεσμα.
 
Αυτή ήταν η τρίτη νίκη της ομάδας της Άχνας στο πρωτάθλημα που έφθασε τους 11 βαθμούς. Η Ανόρθωση, που δέχθηκε τρίτη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, είναι στην έβδομη θέση με 14 βαθμούς, πέντε βαθμούς πίσω από την εξάδα (σ.σ. στους 19 είναι ο έκτος Ερμής).

 

 


Δοκάρι η Ανόρθωση
Από την αρχή του αγώνα ήταν εμφανές το πάθος στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων που στη συνέχεια εξελίχθηκαν σε νεύρα που επέφεραν κάποιες αντιδράσεις. Οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν ελάχιστες, με την ομάδα της Αμμοχώστου να αγγίζει το γκολ στο 31’ όταν το σουτ του 19χρονου Φύτου Κυριάκου – αφού αποκρούστηκε – βρήκε στο δοκάρι.
 
Προβάδισμα ο Εθνικός
Το 0-0 δεν παράμεινε μέχρι την ανάπαυλα, καθώς ο Εθνικός πέτυχε να σκοράρει και να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια. Ήταν το 41’ όταν μετά από μακρινή μπαλιά του Φιλίποφ ο Ζελάγια βρέθηκε αμαρκάριστος και με σουτ νίκησε τον Κόπριβετς και έκανε το 1-0.


 
Από την άσπρη βούλα

Η Ανόρθωση έδειξε ανήμπορη να αντιδράσει στη συνέχεια. Μάλιστα, η ομάδα της Άχνας ευτύχησε να διπλασιάσει το υπέρ της αποτέλεσμα στο 73’ όταν η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα μετά από ανατροπή του Ζελάγια από τον Κόπριβετς. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πιντσέλι που ήταν εύστοχος κάνοντας το 2-0 για την ομάδα του.

 

Νέο πέναλτι
Στο 80’ ήταν σειρά της Ανόρθωσης να στήσει την μπάλα στο σημείο του πέναλτι, καθώς ο Χατζηβασίλης ανέτρεψε στην περιοχή τον Καρλίτος. Ο Ράγιος έστειλε την μπάλα στα αριστερά της εστίας, με τον πορτιέρε του Εθνικού να πηγαίνει στα δεξιά και έτσι ήρθε η μείωση 2-1.


 
Διακοπή
Δύο λεπτά αργότερα υπήρξε διακοπή στον αγώνα καθώς ρίχθηκαν αντικείμενα προς το βοηθό διαιτητή. Οι διαιτητές αποχώρησαν για ένα τρίλεπτο και επέστρεψαν με όρο ότι αν ξανά ριχθούν αντικείμενα θα διακοπεί οριστικά ο αγώνας. Από εκεί και πέρα, δεν υπήρξε κάποια αξιόλογη ευκαιρία και έτσι ο Εθνικός κατάφερε να προσθέσει ένα σημαντικό τρίποντο.

 

 
Η  ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ:
41’ Ζελάγια, 73’ πεν. Πιντσέλι / 80’ πεν. Ράγιος
Κίτρινες: Αράμπαλ, Χατζηβασίλης, Στόιτσεφ, Ιλουρίτζε / Γκονσάλβες (4η), Γκιγιέρμε 
Συνθέσεις:

Εθνικός: Πρότσεκ, Στόιτσεφ, Πιντσέλι, Αράμπαλ, Κιπιάνι (77΄ Ιλουρίτζε), Γκριγκαλάβα, Κατσαράβα (90΄+7  Αρέστη), Χατζηβασίλης (90΄+4 Σικάρσκι) , Κυπριανού, Φιλίποφ, Ζελάγια
Ανόρθωση: Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Σιβού, Ερέρο, Γκιγιέρμε, Βίκτορ, Οικονομίδης (46΄ Καλντερόν), Πελέ, Ράγιος, Κυριάκου (77΄ Καρλίτος), Γκονσάλβες