Ένας φανατικός του πολέμου, ο φίλος του Ερντογάν και ένας ρατσιστής στην άυλη του Τραμπ

Ενας στρατιωτικός που φέρει το παρατσούκλι “λυσσασμένος σκύλος", ένας απόστρατος αντιστράτηγος που από ισλαμόφοβος έγινε διαφημιστής των απόψεων Ερντογάν στην Ουάσιγκτον και ένας δικαστής που στο παρελθόν είχε κάνει ρατσιστικές δηλώσεις και γι' αυτόν τον λόγο δεν κατάφερε να εκλεγεί δικαστής στην Αλαμπάμα, είναι τρεις από τους ακραίων αντιλήψεων συντηρητικούς, που ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα διορίσει σε θέσεις κλειδιά της κυβέρνησής του, με άμεσες συνέπειες στην εσωτερική αλλά και την εξωτερική πολιτική της χώρας.

Tο “λυσσασμένο σκυλί” του πολέμου στο υπουργείο Αμυνας

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εντυπωσιαστεί από τον στρατηγό εν αποστρατεία Τζέιμς Μάτις, τον οποίο συνάντησε στο Νιου Τζέρσει με σκοπό να τον προτείνει για την θέση του υπουργού Αμύνης. Ο “λυσσασμένος σκύλος” όπως τον αποκαλούσαν στο Πεντάγωνο και όχι μόνο, είχε ηγηθεί της Μάχης της Φαλούτζα το 2004, μία από τις πιο φονικές συγκρούσεις στον πόλεμο το Ιράκ μετά την ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν.
 

Την ίδια χρονιά ήταν αυτός που έδωσε την εντολή για τον αεροπορικό βομβαρδισμό ενός μικρού χωριού στο Ιράκ, του Μουκαρίμπ, την στιγμή που εκεί γινόταν ένας γάμος. Οι βόμβες σκότωσαν 42 άνδρες γυναίκες και παιδιά που συμμετείχαν στο γαμήλιο γλέντι. Το 2005 ο Μάτις προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων όταν δήλωσε "ότι έχει πλάκα να πυροβολείς κάποιους ανθρώπους". Αλλά αυτή είναι μια από τις εκκεντρικές δηλώσεις του. “Οι πεζοναύτες δεν γνωρίζουν την λέξη ήττα” είναι μια από τις λιγότερο προκλητικές, σε αντίθεση με την φράση “να είσαι ευγενικός, επαγγελματίας, αλλά πάντα να έχεις ένα σχέδιο για το πως θα σκοτώσεις κάθε άνθρωπο που θα συναντήσεις”.
 
Οσοι τον γνωρίζουν τον χαρακτηρίζουν “βιβλιοφάγο” με μια βιβλιοθήκη που διαθέτει πάνω από 6.000 τόμους. Μάλιστα κάποιοι λένε ότι στα πεδία των μαχών στο Ιράκ είχε πάντα μαζί του ένα βιβλίο με τα αποφθέγματα του Μάρκου Αυρηλίου, του Ρωμαίου αυτοκράτορα και φιλοσόφου.
 
Ο φίλος του Ερντογάν... με το αζημίωτο

Ο Μάικλ Φλιν, πρώην αντιστράτηγος και επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του στρατού, θα είναι σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ. Είναι ο άνθρωπος που από ισλαμόφοβος, έφτασε στο σημείο να υποστηρίζει τον τουρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην διαμάχη του με τον Φετουλάχ Γκιουλέν.
 
Οπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η φιλο-τουρκική εκστρατεία της εταιρίας του υπό την ονομασία Flynn Intel Group, δεν είναι τυχαία, καθώς χρηματοδοτείται από μια εταιρία με έδρα την Ολλανδία, την Inovo BV, πίσω από την οποία βρίσκεται ένας τουρκος επιχειρηματίας,ο Εκίμ Αλπτεκίν, πολιτικός φίλος του Ερντογάν και κορυφαίο στέλεχος του Τουρκικού Συμβουλίου Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων.
 
Ο ρατσιστής δικαστής

ιστός ρεπουμπλικάνος, που δεν διστάζει να εκστομίζει ακραίες απόψεις κυρίως σε ό,τι αφορά τις μειονότητες είναι ο προτεινόμενος από τον Ντόναλντ Τραμπ για την θέση του υπουργού δικαιοσύνης, 69χρονος, Τζεφ Σέσιονς.

Βετεράνος του στρατού, ο Σέσιονς ακολούθησε τον δικαστικό κλάδο στην πολιτεία της Αλαμπάμα, έχοντας την δεκαετία του 1980 την εύνοια των Ρεπουμπλικάνων επί παντοδυναμίας Ρόναλντ Ρέιγκαν. Ομως το 1986 δεν επικυρώθηκε ο διορισμός του ως ομοσπονδιακού δικαστή έπειτα από κατηγορίες ότι είχε κάνει ρατσιστικές δηλώσεις.

Ανάμεσα σε όσα του καταλογίζουν είναι ότι είχε χαρακτηρίζει “μη αμερικανικές” και “κομμουνιστικές” οργανώσεις όπως η Εθνική Ένωση για την Προώθηση των Εγχρώμων και η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών.

Μετά την άγρια δολοφονία ενός νεαρού μαύρου από μέλη της Κου Κλουξ Κλαν,ο Σέσιονς είχε δηλώσει ότι “η Κλαν είναι εντάξει, εκτός αν μάθω ότι καπνίζουν μαριχουάνα”.

Ο Τόμας Φίγκιουρς, ένας αφροαμερικανός βοηθός Εισαγγελέα που είχε εργαστεί με τον Σέσιονς, είχε καταθέσει ότι ο Σέσιονς - με τον οποίον εργαζόταν – τον είχε προειδοποιήσει: “Να προσέχεις τι λες για τους λευκούς αδερφούς”.

Ο Σέσιονς αντιτίθεται στη χορήγηση υπηκοότητας στους μη καταγεγραμμένους μετανάστες και ήταν ένας από εκείνους που υποστήριξαν με ενθουσιασμό την υπόσχεση του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ να κατασκευάσει τείχος στα σύνορα με το Μεξικό.

ΠΗΓΗ:thetoc.gr

Δειτε Επισης

Ο Τραμπ κατηγόρησε τους Αμερικανούς εβραίους ότι θα φέρουν μέρος της ευθύνης, αν χάσει στις εκλογές
Κατάρρευση κτιρίου στη Σιέρα Λεόνε-Τουλάχιστον 15 νεκροί
ΒΙΝΤΕΟ: Τουρίστρια περπατούσε σε σοκάκι, όταν άγαλμα έπεσε στο κεφάλι της και τη σκότωσε
Κύμα επιθέσεων του Ισραήλ στον Λίβανο μετά τις εκρήξεις-«Μας κήρυξαν πόλεμο», λέει ο ηγέτης της Χεμπολάχ
Αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων προς Βηρυτό και Τελ Αβίβ
Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα