Ήξερες πως στην Κύπρο υπάρχει εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Ιούδα;

Άγνωστος και παρεξηγημένος ο Άγιος Ιούδας που σύμφωνα με την εκκλησία δεν έχει καμία σχέση με τον Ισκαριώτη.

Ο Άγιος Ιούδας για πολλά χρόνια δεν είχε εκκλησία στην Κύπρο μέχρι που κτίστηκε μια δίπλα από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα στα Λιβάδια Λάρνακας.

Η μικρή εκκλησία του Αγίου Ιούδα είναι κτισμένη εξολοκλήρου με κορμούς δέντρων και τα τελευταία χρόνια έγινε πόλος έλξης για πολλούς πιστούς από Κύπρο και εξωτερικό.

Ο πιο αδικημένος Άγιος

Ο Άγιος Ιούδας θεωρείται ο πιο αδικημένος από τους χριστιανούς Άγιος, αφού η συνωνυμία του με τον Ιούδα τον Ισκαριώτη αποτέλεσε αφορμή ώστε κανένας να μην βαφτίζεται με το όνομά του και καμιά εκκλησία να μην κτίζεται προς τιμήν του. Μάλιστα, ελάχιστοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν την ύπαρξή του.

Η Βιογραφία του Αγίου δεν έχει εκδοθεί επίσημα από την εκκλησία αφού υπάρχουν δύο εκδοχές.

Η πρώτη εκδοχή αναφέρει πως ο Ιούδας ο Θαδδαίος, ήταν  αδελφός του Αποστόλου Ιακώβου του αδελφοθέου . Σύμφωνα με  την παράδοση, κήρυξε το Ευαγγέλιο στη Μεσοποταμία, επισκέφθηκε την Έδεσσα και στην πόλη Αραράτ συνελήφθη από τους άπιστους, οι οποίοι τον εκτέλεσαν δια τοξευμού.

Η δεύτερη εκδοχή αναφέρει πως ο Ιούδας μετά την ανάληψη του Χριστού περιφερόταν σε διάφορες πόλεις και δίδασκε και μετά από χρόνια απεβίωσε.
Ο Άγιος Ιούδας γιορτάζει στις 19 Ιουνίου.

Δειτε Επισης

Εξελίξεις τις επόμενες ημέρες για την έφεση Τυχικού-Αρχίζει η διαδικασία στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατοίκων Αγίας Θεοδώρας και Αγίας Θεοδοσίας στο Στρόβολο
Εύθραυστη η εκεχειρία στη Γάζα-«Η συνέχιση του πολέμου εξυπηρετεί τόσο το Ισραήλ όσο και τη Χαμάς»
Άφησε υπόνοιες για παράνομες παρακολουθήσεις ο δικηγόρος της επιχειρηματία-Μαραθώνια η διαδικασία ενώπιον Δικαστηρίου
Τέλεσε το μνημόσυνο της μητέρας του ο Τυχικός-Την ερχόμενη εβδομάδα το θέμα στο Πατριαρχείο (pics)
Αίθριος ο καιρός, στους 37 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία-Ανεβαίνει τις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος
Κόλαση πυρός στην Εύβοια-Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά (vids&pics)
Κυνηγούν τον... κανένα για να κερδίσουν τους πολίτες τα κόμματα-Πλήρης η απογοήτευση της κοινωνίας
Οι προεκτάσεις από το χαστούκι του ΕΔΑΔ, το ζήτημα του ανέλεγκτου του Εισαγγελέα και η πολιτική ευθύνη
Με ίσες αποστάσεις και αόριστες συστάσεις τα προσχέδια των εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο