Δείπνο εργασίας με κριτήρια για το εδαφικό στο μενού

  
Ολοκληρώθηκε γύρω στις 13:30 τοπική ώρα (14:30 ώρα Κύπρου) η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, που είχε ξεκινήσει στις εννέα(δέκα ώρα Κύπρου) το πρωί, στην παρουσία των εκπροσώπων των Ηνωμένων Εθνών και μελών των διαπραγματευτικών ομάδων των δυο πλευρών.

Ερωτηθείσα από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΚΥΠΕ) αν υπήρξε περαιτέρω πρόοδος και προσέγγιση σε ό,τι αφορά τα κριτήρια για το εδαφικό, πηγή προσκείμενη στην ε/κ πλευρά ανέφερε πως είναι νωρίς να λεχθεί οτιδήποτε και συνέστησε υπομονή. Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συζήτηση θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια δείπνου εργασίας όσων συμμετείχαν στην πρωινή συνάντηση που είναι ορισμένο να πραγματοποιηθεί στις οκτώ το βράδυ τοπική ώρα(εννέα ώρα Κύπρου), ενώ στο μεσοδιάστημα οι δυο ηγέτες θα πραγματοποιήσουν συσκέψεις με τις διαπραγματευτικές τους ομάδες.

Στην πρωινή συνάντηση των δυο ηγετών συμμετείχαν ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε, η Ειδική Αντιπρόσωπος των Η.Ε. στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, οι διαπραγματευτές Αντρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη Μπαρίς Μπουρτζιού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
Κλειδώνει για τον Δεκέμβρη η πολυμερής για τις εγγυήσεις
 
Κριτήρια, χάρτης και στο βάθος πολυμερής για τις εγγυήσεις
 
 

Δειτε Επισης

Επίσημη επίσκεψη της υπουργού Μεταφορών του Ισραήλ στην Κύπρο
Βλέπει πρώτα τον Τατάρ και μετά τον Πρόεδρο η Ολγκίν-Eνημερώνει για τις επαφές της πριν την πενταμερή
Επανήλθαν οι Οικολόγοι, ζητούν παραίτηση ή παύση Αγγελίδη-«Πρέπει να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη»
Επενδύει στην πρωτοβουλία Γκουτέρες για πολυμερή η Κυβέρνηση-«Η τουρκική πλευρά δεν δημιουργούνται ρεαλιστικές προσδοκίες»
Βλέπει Ολγκίν τη Δευτέρα ο Χριστοδουλίδης-Ενημερώνει τα ΗΕ ο Στιούαρτ για τελευταία φορά
Απαντά στις επικρίσεις για τη συνέντευξη Τατάρ ο Φειδίας-«Δεν τον αναγνωρίζω ως "πρόεδρο", αλλά ούτε το "προεδρικό"»
Ο… Συναγερμός του Αναστασιάδη, οι ανησυχητικές τάσεις για το κόμμα και οι ευθύνες της Αννίτας Δημητρίου
Κυνηγούν τον... κανένα για να κερδίσουν τους πολίτες τα κόμματα-Πλήρης η απογοήτευση της κοινωνίας
Με ίσες αποστάσεις και αόριστες συστάσεις τα προσχέδια των εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο
Επιμένει ο Τατάρ-Απηύθυνε έκκληση σε Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας για άρση της «απομόνωσης» Τ/κ