Υψώνει ανάστημα για τα ψηλά η Ομόνοια, πρώτη ήττα για ΑΕΚ (pics+vids)

Μετά τον ΑΠΟΕΛ (διαβάστε ΕΔΩ) και η άλλη πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ, δέχθηκε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα, καθώς έχασε στο ΓΣΠ από την Ομόνοια, που πλησιάζει την πρώτη τριάδα και έχει περισσότερες απαιτήσεις.

Με τους τρεις βαθμούς που έβαλε στη συλλογή της η Ομόνοια έφθασε τους 24 βαθμούς, όσους έχει και η ΑΕΛ. Στους 26 βρίσκεται ο ΑΠΟΕΛ, ενώ η ΑΕΚ παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας με 28 βαθμούς.

Η νίκη των πρασίνων ήταν απόλυτα δίκαιη, αφού ήταν η ομάδα που έδειξε περισσότερο επιθετικές διαθέσεις σε αντίθεση με την ΑΕΚ που υστέρησε – κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

 
 

Υπεροχή Ομόνοιας
Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στην Ομόνοια. Μπορεί οι πράσινοι να μην επιβλήθηκαν πλήρως στον αγωνιστικό χώρο (52%-48%  η κατοχή), όμως ήταν αυτοί που βρήκαν περισσότερες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν αρκετά αγχωμένοι κάνοντας πολλά λάθη, ενώ η Ομόνοια επιχειρούσε με κύριο εκφραστή τον ορεξάτο Δημήτρη Χριστοφή να πετύχει ένα γρήγορο γκολ.

Η υπεροχή της Ομόνοιας είναι αντιληπτή και από το γεγονός ότι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο πορτιέρε των πρασίνων Ανδρέας Χριστοδούλου δεν είχε καμία απόκρουση, ενώ ο Μίνιο είχε έξι.

Η Ομόνοια κατάφερε να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια, καθώς στο 37’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μαργκάσα, ο Κατελάρης με κεφαλιά πέτυχε το δεύτερο πανομοιότυπο τέρμα του στο πρωτάθλημα και έκανε το 1-0.

Ισοφάριση και άμεση αντίδραση
Η ΑΕΚ που υστέρησε αρκετά επιθετικά, στο 51’ κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα με ένα πανέμορφο τέρμα. Δράστης ο Ακοράν που δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση και δικαιώθηκε, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα.

Το γκολ αυτό δεν αποσυντόνισε την Ομόνοια που συνέχισε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και μόλις τέσσερα λεπτά μετά πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ, όταν στο 55’ μετά από σέντρα του Χριστοφή, ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Ματ Νταρμπισάιαρ πέτυχε το ένατο φετινό του τέρμα και πέτυχε το 2-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα

 
 
 
 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ:
37' Κατελάρης, 55' Νταρμπισάιαρ / 51' Ακοράν
Κίτρινες: Γκαρίδο.
Συνθέσεις:
Ομόνοια (Τζον Κάρβερ)
: Χριστοδούλου, Κωνσταντινίδης, Σοϊλέδης, Όρσουλιτς, Καρλίτος, Τουρέ, Κατελάρης, Μαργκάσα, Κλέιτον(82΄ Φυλακτού), Ντάρμπισαϊαρ, Χριστοφή(77΄ Χριστοφή).
ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιακέθ): Μίνιο, Ορτίθ, Μοϊσόφ(80΄ Εγγλέζου), Μουρίγιο, Γκαρίδο, Λαμπάν(80΄ Μπόλιεβιτς), Τρισκόφσκι, Λαρένα, Ακοράν, Τέτε(68΄ Χαραλαμπίδης), Άλβες.