Η καταιγίδα Ανγκους σαρώνει τη Βρετανία και τη Γαλλία (Βίντεο-Φωτογραφίες)

Η καταιγίδα Ανγκους σαρώνει από το πρωί τη Βρετανία, με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους και τις καταρρακτώδεις βροχές.

Στα ανοικτά του Ντόβερ η κακοκαιρία λίγο έλειψε να προκαλέσει ναυτική τραγωδία, καθώς το εμπορικό πλοίο Saga Sky μήκους 200 μέτρων συγκρούστηκε με φορτηγίδα, με αποτέλεσμα να προκληθεί σοβαρή βλάβη στο μηχανοστάσιο και να προσαράξει σε αμμώδη αβαθή. Ελικόπτερα έσπευσαν στην περιοχή του ατυχήματος και απομάκρυναν 11 από τα 23 μέλη του πληρώματος του πλοίου.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 2000 κατοικίες έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στο Ντέβον και σε άλλες περιοχές της νοτιοδυτικής Αγγλίας, μετά την πτώση πυλώνων εξ αιτίας των θυελλωδών ανέμων, ταχύτητας 135 χιλιομέτρων την ώρα.

Οι μετεωρολόγοι αναμένουν περιορισμό των φαινομένων σταδιακά από το βράδυ, με το κύμα κακοκαιρία να απομακρύνεται προς τη Βόρεια Θάλασσα. Ταυτόχρονα όμως οι προβλέψεις μιλούν για κάθετη πτώση της θερμοκρασίας στη Σκωτία, τη βόρεια Αγγλία και τη Βόρεια Ιρλανδία, λόγω της έλευσης ψυχρού μετώπου από τον Αρκτικό Ωκεανό.

Ένας νεκρός και τουλάχιστον 112.000 σπίτια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της της κακοκαιρίας που μαίνεται στη βορειοδυτική Γαλλία. Οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητα 160 χιλιομέτρων την ώρα και σαρώνουν δέντρα, στέγες, αυτοκίνητα και πυλώνες ηλεκτροδότησης. Πέντε επαρχίες στη Βρετάνη και τη Νορμανδία έχουν κηρύξει πορτοκαλί συναγερμό, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Πάντως η μετεωρολογική υπηρεσία θεωρεί ότι πρόκειται για "μια συνήθη καταιγίδα στη θάλασσα, από τον Ατλαντικό έως τη Μάγχη, και για ισχυρές ριπές ανέμου πάνω από τη βορειοδυτική Γαλλία" -- ένα "φαινόμενο που παρατηρείται τρεις με τέσσερις φορές τον χρόνο".


ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Δειτε Επισης

Η Ρωσία λέει ότι δεν παραβίασε την απαγόρευση των χημικών όπλων στην Ουκρανία
Τουλάχιστον 700 μετανάστες διέπλευσαν τη Μάγχη μέσα σε μία ημέρα
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος
Καταγγέλθηκε 11 φορές για λαθροθηρία και αναζητείται ξανά-Άρπαξε το όπλο και έτρεχε στα κατεχόμενα
ΒΙΝΤΕΟ: Πεδίο μάχης το UCLA-Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών
ΟΗΕ: Η ανοικοδόμηση της Γάζας μπορεί να διαρκέσει 80 χρόνια
Υπερδιπλάσιες οι τιμές οπωροκηπευτικών στη λιανική σε σχέση με τιμές παραγωγών δείχνει το e-κοφίνι
Υπ. Οικονομικών: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατά παράνομης χρηματοδότησης
Ψάχνουν λύσεις για τα πυροτεχνήματα-Εξετάζεται αυστηρότερο πλαίσιο για τη χρήση τους
Βανδάλισαν το Δημοτικό Σχολείο Σταυρού-«Απουσία φρούρησης, ζημιές χιλιάδων ευρώ» (pic)