Στον αστερισμό του Μον Πελεράν Νίκος Αναστασιάδης και Ακιντζί

Στον αστερισμό του Μον Πελεράν κινούνται Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί ενόψει των κρίσιμων συζητήσεων που θα πραγματοποιηθούν από τις 7 μέχρι τις 11 Νοεμβρίου στην Ελβετία και στο επίκεντρο των οποίων θα βρεθεί το εδαφικό.
Οι δύο ηγέτες προετοιμάζονται πυρετωδώς για το ραντεβού στο ελβετικό θέρετρο, από την έκβαση του οποίου θα διαφανεί το τι μέλλει γενέσθαι με την διαπραγματευτική διαδικασία για το Κυπριακό και συγκεκριμένα κατά πόσο θα υπάρξει κατάληξη που να επιτρέπει όπως οι δύο πλευρές προχωρήσουν στο επόμενο καθοριστικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για τις εγγυήσεις και την ασφάλεια.
Σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, στο πλαίσιο της οποία ενημέρωσε τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας για τα μέχρι στιγμής δεδομένα στις διαπραγματεύσεις και τις θέσεις με τις οποίες η ε/κ πλευρά ετοιμάζεται να μεταβεί στο Μον Πελεράν. Το απόγευμα εξάλλου, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη με την ομάδα που θα τον συνοδέψει στην Ελβετία, ενώ με τους δύο ηγέτες θα συναντηθεί σήμερα ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε.  
 
Αξίζει να σημειωθεί πως τηλεφωνική επικοινωνία για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό είχε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Έλληνα Υπουργού και κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, ενώ έγινε ανταλλαγή απόψεων για τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, η οποία είναι σε εξέλιξη.
 

Δειτε Επισης

Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Καρφιά ΔΗΣΥ σε Χαρτσιώτη-«Δεν υπάρχει κατατεθειμένο νομοσχέδιο στη Βουλή»