«Ο Πρόεδρος να υλοποιήσει την υπόσχεση που έδωσε στους Μορφίτες»

Στην πρώτη δημόσια παρέμβασή του αναφορικά με το Κυπριακό, προέβη μετά την εξαγγελία της δημιουργίας του το περασμένο Σάββατο, το Παρατηρητήριο Παρακολούθησης Εθνικών Θεμάτων εντός του ΔΗΣΥ. Υπενθυμίζεται πως η πρωτοβουλία δημιουργίας του Παρατηρητηρίου ανήκει σε στελέχη και μέλη του ΔΗΣΥ, τα οποία διαφωνούν και ανησυχούν για την πολιτική που σήμερα ακολουθεί το κόμμα στο Κυπριακό. Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου είναι ο πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ, Χρίστος Ροτσάς.
Σε ανακοίνωσή του, το Παρατηρητήριο εκφράζει ανησυχία για δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ότι δεν έχει σημασία πού κατοικεί  κάποιος  ή ποιος τον διοικεί. «Βεβαίως έχει σημασία να ζει κάποιος υπό ελληνική διοίκηση και ελληνικό τρόπο ζωής, γι’ αυτό έχει τεράστια σημασία να διεκδικήσουμε περισσότερο και όχι λιγότερο έδαφος», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Χωρίς χώρο δεν υπάρχει πολιτισμός, δεν υπάρχει συνέχεια, για τούτο έδαφος και λαός πάνε μαζί και όχι χωριστά. Συνεπώς καλούμε τον Πρόεδρο και θα σταθούμε δίπλα του, να παλέψει να υλοποιήσει την υπόσχεση που έδωσε στους Μορφίτες».
Όπως σημειώνει το Παρατηρητήριο, «έδαφος, στρατός και έποικοι είναι ό,τι χαρακτήριζε την οθωμανική πολιτική κατά τα χρόνια της τουρκικής επέλασης στα ευρωπαϊκά εδάφη. Την ίδια πολιτική εφάρμοσε και στην Κύπρο το 1974. Αν θέλουμε να αποφύγουμε την τουρκοποίηση της Κύπρου, θα πρέπει να αναιρέσουμε τις τρεις τούτες βάσεις, πάνω στις οποίες κτίσθηκε η κατοχή από το 1974 και μετά. Τυχόν άρνηση των Τούρκων να δεχτούν τις ανησυχίες και φόβους μας θα τους οδηγήσει στην αυτό-αποκάλυψη. Ότι δηλαδή, δεν άλλαξαν από τους αιώνες των επιδρομών τους στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Άρα θα γνωρίζουμε τι θα ακολουθήσει. Συνεπώς έχει σημασία πού ζούμε και ποιος μας διοικεί. Ο τόπος μας, οι ρίζες μας».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
Χρίστος Ρότσας: Διολισθαίνει σε νεοκυπριακές θέσεις του ΑΚΕΛ ο ΔΗΣΥ

Δειτε Επισης

Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Καρφιά ΔΗΣΥ σε Χαρτσιώτη-«Δεν υπάρχει κατατεθειμένο νομοσχέδιο στη Βουλή»