«Να πατήσει πόδι ο Πρόεδρος και θα είμεθα μαζί του»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να πατήσει το πόδι του στις διαπραγματεύσεις της Ελβετίας για το εδαφικό, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β' μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο.
Όπως ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος, «έχω ακούσει μετά πολλής προσοχής τις απόψεις του Προέδρου, άκουσε και εκείνος μετά πολλής προσοχής τις απόψεις τις δικές μου, δεν έχουν ολοκληρωθεί όλα τα θέματα. Πηγαίνουν εκεί (σ.σ. στην Ελβετία) για συζήτηση, για να πάρουν αποφάσεις. Και του είχα πει ότι οι δικές μου οι απόψεις, που είναι και η ουσία του όλου θέματος, είναι ότι πρέπει να πατήσει πόδι και εμείς θα είμεθα μαζί του και θέλουμε να πετύχει για το καλό του λαού μας και της πατρίδας μας».
Ο Αρχιεπίσκοπος υπέδειξε ότι «αν γίνει μια σωστή πολιτεία εδώ, περιττεύουν και τα επεμβατικά δικαιώματα, διότι όταν έχουμε σωστό κράτος και περνούμε καλά, για ποιο λόγο να έρθει να επέμβει η Τουρκία κ.λ.π.»
Ερωτηθείς τι συζήτησαν ενόψει της συνάντησης στην Ελβετία για το εδαφικό και τι εισηγήθηκε στον Πρόεδρο να θέσει για το εδαφικό, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος απάντησε: «Ξέρει τις απόψεις μου διότι τις είπα δημοσίως πολλές φορές, αλλά και τις γνώριζε και μου τις είπε, θα θέλαμε να φθάσουμε και πιο καλά από τις θέσεις σας. Αλλά καταλαβαίνετε ότι η τελική απόφαση δεν εξαρτάται μόνο από μας, εξαρτάται και από την άλλη πλευρά. Το ότι θα απαιτούμε και θα πατήσουμε πόδι, ασφαλώς και θα πατήσουμε».
Ερωτηθείς αν έχει αναφέρει σήμερα το θέμα του 25% του εδάφους στον Πρόεδρο, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας είπε ότι του το ανέφερε ο ίδιος ο Πρόεδρος. «Αν μπορούμε ακόμα και λιγότερο να δώσουμε, ναι, αλλά δεν εξαρτάται και από μας. Η διαπραγμάτευση θα γίνει και θα είναι σκληρή», είπε. Ερωτηθείς τι εισηγήθηκε ο ίδιος, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε πως «δεν είναι της ώρας».
 
 
 

Δειτε Επισης

Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Καταγγελία για νέο εργοστάσιο στο Δάλι παρά το διάταγμα για αναστολή εργασιών-Φωνάζουν οι κάτοικοι
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Hθοποιός στην Τουρκία αγόρασε το σχολείο που πήγε μικρός και το διέλυσε για να εκδικηθεί τους καθηγητές
ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στη Νάξο
Ερντογάν για το πάγωμα των εμπορικών σχέσεων με Ισραήλ-«Ξέρουμε πως η Δύση θα μας επιτεθεί»
Ένοχος 44χρονος που κατηγορείται ότι χτύπησε την 24χρονη σύντροφό του λίγες ημέρες αφότου γέννησε
BINTEO: Η πρόσκρουση της θαλαμηγού στις Σπέτσες στην προβλήτα από τους δυνατούς ανέμους
BINTEO: Η στιγμή της εκτόξευσης του διαστημοπλοίου Chang’e-6 στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού