Καταγγελίες Πιατκόφσκι: «Προπονείται με τα ποτιστήρια και αισθάνεται σκουπίδι»

Κύριο θέμα στην ιστοσελίδα της FIFPRO (παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαιριστών) είναι ο Ματέους Πιατκόφσκι. 
 
Ο Πολωνός επιθετικός είναι ακόμα στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ, εντούτοις δεν πήρε λεπτό συμμετοχής από τον Τόμας Κρίστιανσεν και όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαιριστών είναι σε απομόνωση και βρίσκεται υπό ήσυχη κακομεταχείριση. 
 
Δείτε εδώ το δημοσίευμα
 
Στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται και δηλώσεις του δικηγόρου του Πολωνού επιθετικού, ο οποίος ανέφερε ότι ο πελάτης του αισθάνεται σαν σκουπίδι, καθώς προπονείται μόνος στις εγκαταστάσεις της ομάδας και πολλές φορές είναι ανοιχτά τα ποτιστήρια του γηπέδου, ενώ στο ΓΣΠ δεν του επιτρέπεται να σταθμεύσει το αυτοκίνητο του . 
 
Αναλυτικά το δημοσίευμα
Ο πιο επιτυχημένος ποδοσφαιρικός σύλλογος στην Κύπρο εξασκεί ψυχολογική πίεση σε ορισμένους παίκτες, προκειμένου να «σπάσουν» τα συμβόλαιά τους.
 
Ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος αγωνίζεται με την ελβετική Γιανγκ Μπόις στο Γιουρόπα Λιγκ αύριο, απομόνωσε τρεις ποδοσφαιριστές από τις προπονήσεις της ομάδας αυτή τη σεζόν, αφ’ ότου αποφάσισε ότι πλέον δεν τους ήθελε στο δυναμικό του.
 
Μια έρευνα της FIFPro σε 14.000 παίκτες, η οποία θα δημοσιευθεί αργότερα μέσα στο μήνα, θα καταδείξει έναν ανησυχητικό αριθμό παικτών που υπόκεινται στην ίδια απομόνωση.
Αυτή η μεταχείριση είναι πιο πιθανό να συμβεί σε αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές.
 
Ο Σεμίρ Στίλιτς (Βοσνία) και ο Εστρέλα (Πορτογάλος) αποχώρησαν πρόσφατα από τον ΑΠΟΕΛ, αλλά ένας άλλος παίκτης, ο Ματέους Πιατκόφσκι (Πολωνία), εξακολουθεί να υφίσταται αυτή τη συμπεριφορά.
 
Ο Πιατκόφσκι αγωνίστηκε σε περισσότερα από 20 παιχνίδια την περασμένη περίοδο, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αγώνων στο Γιουρόπα Λιγκ.
 
Αυτήν την περίοδο έχει πραγματοποιήσει 45λεπτες προπονητικές ενότητες μόνος του. Συνήθως κάνει ποδήλατο σ’ ένα άδειο γυμναστήριο ή τρέχει γύρω από το γήπεδο μόνος του.
 
Όταν προπονείται στο γήπεδο, το προσωπικό ορισμένες φορές αφήνει ανοικτούς τους ψεκαστήρες που πετούν νερό πάνω του.
 
Ο Πιατκόφσκι «αισθάνεται όπως ένα ανεπιθύμητο σκουπίδι», ισχυρίζεται ο δικηγόρος του Μάρτσιν Κβίτσιν. Τον έχουν αποτρέψει από το να παρκάρει το αυτοκίνητό του στο στάδιο και είναι υποχρεωμένος να ζητεί βασικά πράγματα, όπως πετσέτα ή σάκο.
 
Στα παιχνίδια δεν του επιτρέπεται να καθίσει μαζί με τους συμπαίκτες του στις κερκίδες, αντ’ αυτού κάθεται μεταξύ των θεατών. Ορισμένοι του φωνάζουν «τουρίστα, τουρίστα».
 
Ο Πιατκόφσκι, ο οποίος παίζει ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στην Πολωνία από την ηλικία των 18, υπέγραψε πέρυσι στον ΑΠΟΕΛ διετές συμβόλαιο.
 
Δεν ήθελε να ενταχθεί σε μικρότερη ομάδα στην Κύπρου την τελευταία μέρα των μεταγραφών, διότι ήθελε άλλη μια ευκαιρία να παίξει στην πρώτη ομάδα του ΑΠΟΕΛ.
 
Ο ΑΠΟΕΛ εισέπραξε πάνω από 3,5 εκατομμύρια ευρώ στα προκριματικά του UEFA Champions League την περασμένη περίοδο, πριν υποβιβαστεί στο Γιουρόπα Λιγκ.