Το FBI δημοσιοποιεί παλιά έρευνα για τον Μπιλ Κλίντον

Μόλις μία εβδομάδα πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και λίγες ημέρες αφότου η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία ανακοίνωσε νέα έρευνα για τα email της  Χίλαρι Κλίντον, το FBI δίνει στη δημοσιότητα παλαιότερη έρευνα για τον Μπιλ Κλίντον.


Ειδικότερα, η έρευνα, που ολοκληρώθηκε το 2005, αφορά την αμφιλεγόμενη αμνηστία που παραχώρησε ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ στον επιχειρηματία Μαρκ Ριτς (1934-2013).

Η ανάρτηση της 129 σέλιδης έκθεσης ανακοινώθηκε στον λογαριασμό στο Twitter μίας υπηρεσίας του FBI που αρχειοθετεί τα έγγραφα που δημοσιεύονται βάσει του Νόμου για την Ελευθερία της Ενημέρωσης.


Όσον αφορά τη χρονική συγκυρία, το FBI επιμένει ότι πρόκειται για σύμπτωση. «Σύμφωνα με τη διαδικασία του Νόμου για την Ελευθερία της Ενημέρωσης, αυτά τα έγγραφα κηρύχθηκαν ελεύθερα προς δημοσίευση με αυτόματη διαδικασία», εξηγεί η ομοσπονδιακή αστυνομία. Στις 20 Ιανουαρίου του 2001, την τελευταία ημέρα της προεδρίας του, ο Μπιλ Κλίντον παραχώρησε αμνηστία σε μία σειρά προσώπων, ανάμεσά τους και ο Μαρκ Ριτς, εμβληματική φυσιογνωμία της εμπορίας πρώτων υλών, γνωστός για ύποπτες συναλλαγές και ύποπτος δωροδοκία και φοροδιαφυγή.


Έπειτα από την έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του για φοροδιαφυγή, ο Μάρκ Ριτς διέφυγε από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να βρει καταφύγιο στην Ελβετία. Η σύζυγός του Ντενίζ είχε υποστηρίξει οικονομικά τους Δημοκρατικούς στις εκλογές και είχε διαθέσει πόρους για την δημιουργία του Ιδρύματος Κλίντον. Ο σημερινός αρχηγός του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, είχε καταδιώξει τον Μαρκ Ριτς ως εισαγγελέας στο τέλος της δεκαετίας το '80 και τις αρχές της δεκαετίας του '90, και είχε πραγματοποιήσει έρευνα για τους αμφιλεγόμενους νόμους αμνηστίας του Μπιλ Κλίντον.


Πηγή: lifo.gr

Δειτε Επισης

Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Τ. Μπας: Η Τουρκία συμβάλλει στην περιφερειακή ειρήνη
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Σοκαριστικό βίντεο: Έφηβη εκτελεί τη μητέρα της και στέλνει άνετη SMS από την κουζίνα του σπιτιού της
Σημαντική χαρακτήρισε τη συμμετοχή της Τουρκίας στη συνάντηση Gymnich ο Φιντάν
Δεν έχει κυλήσει ομαλά η λειτουργία του ιδίου πόρου που βασίζεται στα πλαστικά
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
«Ήμουν μπρούμυτα, ήταν βιαστής, σεξουαλικό τέρας»-Συγκλονίζουν οι καταγγελίες κατά Αλ Φαγιέτ