Απάντηση σε όσα του καταλογίζει ο Μιλτής θα δώσει στις 17 Νοεμβρίου ο Χριστόφιας

  Τη δική του εκδοχή στα όσα του καταλογίζει ο εργολάβος και μέχρι πρότινος στενός του φίλος Μιλτιάδης Νεοφύτου θα δώσει στις 17 Νοεμβρίου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, στο πλαίσιο της εκδίκασης της αγωγής που καταχώρησε εναντίον του ο κ. Νεοφύτου, διεκδικώντας το ποσό των 22. εκ. Ευρώ.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, η οποία άρχισε στις 12 αντί στη 1 που ήταν προγραμματισμένη, κατέθεσε ως μάρτυρας ο εξωτερικός ελεγκτής της εταιρείας του κ. Νεοφύτου, λογιστής – ελεγκτής Λούκας Παπαλλής.

Στη γραπτή δήλωσή του που κατέθεσε στο δικαστήριο, ο κ. Παπαλλής αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι από τον έλεγχο που έχει διεξάγει και από τις καταστάσεις που έχει ετοιμάσει προκύπτει ότι η Τράπεζα Κύπρου επέτρεψε στην εταιρεία του κ. Νεοφύτου να υπερβεί το εγκεκριμένο όριο του τρεχούμενου της κατά σχεδόν 6 εκατομμύρια ευρώ (μέγιστη υπέρβαση €5.982.192,93) «με προφανή κατά τη γνώμη μου σκοπό τη χρηματοδότηση του Αθλητικού Σωματείου ΟΜΟΝΟΙΑ μέσω της εταιρείας, αφού οι οδηγίες της Κεντρικής Τράπεζας προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα-τράπεζες της Κύπρου, απαγόρευαν τη χρηματοδότηση προς τα διάφορα αθλητικά σωματεία».

«Επίσης κατά τη γνώμη μου η παραχώρηση διευκόλυνσης ύψους έξι εκατομμυρίων ευρώ από την Τράπεζα Κύπρου προς την εταιρεία ως όριο Εμπιστευτικής Προεξόφλησης Τιμολογίων με μόνη εξασφάλιση προσωπικές εγγυήσεις των δύο Διευθυντών της εταιρείας ενισχύει περαιτέρω την πιο πάνω άποψη μου», αναφέρει ο κ. Παπαλλής.

Κατά την αντεξέτασή του από τον Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, εκ των δικηγόρων του κ. Χριστόφια, ο κ. Παπαχαραλάμπους υπέβαλε στον μάρτυρα ότι η δουλεία που έκανε είναι «τσαπατσουλιά» και ότι ήρθε να καταθέσει σήμερα στο δικαστήριο «καθ’ υπόδειξη».

Ο μάρτυρας απάντησε ότι όλα όσα κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο είναι «100% σωστά».

Το δικαστήριο ακύρωσε την αυριανή δικάσιμο και όρισε ως νέα ημερομηνία για συνέχιση της διαδικασίας την 17 Νοεμβρίου, στην 13:00, κατά την οποία θα καταθέσει ο κ. Χριστόφιας.

Να σημειωθεί ότι ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρισκόταν και σήμερα εντός της αίθουσας του δικαστηρίου όπου διεξάγεται η εκδίκαση της αγωγής εναντίον του ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστή Νικόλαου Σάντη.
 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πυρά Σπάβο σε Αστυνομία και Εισαγγελία για τις δύο καταδίκες από το ΕΔΑΔ-«Παραβίασαν τα δικαιώματα των θυμάτων»
Διαχειρίσιμη φωτιά στην Πάφο, κατέκαψε ενάμιση τετραγωνικό χιλιόμετρο-Ενδεχομένως να ξεκίνησε από τον δρόμο
Χειροπέδες σε δεσμοφύλακα για την υπόθεση του βαρυποινίτη και των επιχειρηματιών-Οδηγείται ενώπιον Δικαστήριου
Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Πάφο-Δεν κινδυνεύουν οικίες, μάχη με το χρόνο για οριοθέτησή της
Στήθηκε κέντρο ελέγχου για τη φωτιά στην Πάφο-Στη μάχη οκτώ πτητικά μέσα
Ζητά αναδιαμόρφωση διαδικασιών μετά την απόφαση του ΕΔΑΔ ο Δικηγορικός Σύλλογος-Εκφράζει έντονο προβληματισμό
Τραγωδία στα κατεχόμενα-Νεκρό τετράχρονο αγοράκι σε πισίνα
Επανήλθε με σφοδρότητα το ΑΚΕΛ, κατηγορεί ΠτΔ και Αννίτα για προστασία Αγγελίδη-«Έπρεπε να ήταν προ πολλού σπίτι του»
Εξαπάτησαν 62χρονη για δήθεν απλήρωτο εξώδικο-Της απέσπασαν χιλιάδες ευρώ
Μέτωπα πυρκαγιών σε Πάφο και Λεμεσό-Επιχειρούν από ξηράς και αέρος οι δυνάμεις πυρόσβεσης