Ισπανία: Οι γονείς απεργούν κατά της σχολικής εργασίας στο σπίτι

  Στο πλευρό των μαθητών κατά της σχολικής εργασίας στο σπίτι, στέκονται οι γονείς στην Ισπανία, καθώς αποφάσισαν να απεργήσουν από την εν λόγω υποχρέωση των βλασταριών τους για ολόκληρο τον Νοέμβριο.

Η Συνομοσπονδία Συλλόγων Γονέων της χώρας (CEAPA), που εκπροσωπείται σε περίπου 12.000 δημοσία σχολεία στην Ισπανία, ανακοίνωσε ότι η κινητοποίηση θα εφαρμοστεί τα Σαββατοκύριακα για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τους μαθητές γυμνασίου.

Ο Χοσέ Λουίς Πάθος, πρόεδρος της CEAPA δήλωσε την Τετάρτη στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι γονείς πήραν την πρωτοφανή αυτή απόφαση λόγω "της απόλυτης βεβαιότητας που έχουν ότι η σχολική εργασία είναι επιζήμια" για τα παιδιά και δυσχεραίνει την ανάπτυξή τους.

Σύμφωνα με έκθεση για την εκπαίδευση του 2012 του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, η Ισπανία είναι η πέμπτη χώρα σε σύνολο 38 που μελετήθηκαν, με τον μεγαλύτερο όγκο σχολικής εργασίας μετά τη Ρωσία, την Ιταλία, την Ιρλανδία και την Πολωνία. Ενώ ο μέσος όρος ωρών που χρειάζεται για τις σχολικές εργασίας είναι 4,9 την εβδομάδα, στην Ισπανία είναι 6,5.

Ο φόρτος εργασίας δεν μεταφράζεται απαραίτητα σε καλύτερες επιδόσεις για τους Ισπανούς μαθητές, καθώς η προαναφερόμενη έκθεση δείχνει ότι οι τελευταίοι έχουν παραδοσιακά χαμηλές βαθμολογίες στα μαθηματικά, την ανάγνωση και τις επιστήμες.

Αντιθέτως, στη Φινλανδία και τη Νότια Κορέα, δύο από τις χώρες με τις καλύτερες μαθητικές επιδόσεις βάσει της εν λόγω έκθεσης, ο μέσος χρόνος που χρειάζεται για την σχολική εργασία κάθε εβδομάδα είναι λιγότερος από τρεις ώρες.

Ο Πάθος επεσήμανε ότι η εκπαίδευση στην Ισπανία βρίσκεται ακόμα σε μεγάλη εξάρτηση από την μέθοδο της "παπαγαλίας". "Αυτό που πρέπει να διδάξουμε στα παιδιά δεν είναι να απομνημονεύουν τα πάντα αλλά πώς να διαχειρίζονται τις πληροφορίες, να έχουν κριτική σκέψη και να ξεχωρίζουν τι αξίζει και τι όχι. Η κοινωνία έχει αλλάξει σε βάθος αλλά η ατμόσφαιρα στις τάξεις, όχι", είπε χαρακτηριστικά.

Δειτε Επισης

Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Τ. Μπας: Η Τουρκία συμβάλλει στην περιφερειακή ειρήνη
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Σοκαριστικό βίντεο: Έφηβη εκτελεί τη μητέρα της και στέλνει άνετη SMS από την κουζίνα του σπιτιού της
Σημαντική χαρακτήρισε τη συμμετοχή της Τουρκίας στη συνάντηση Gymnich ο Φιντάν
Δεν έχει κυλήσει ομαλά η λειτουργία του ιδίου πόρου που βασίζεται στα πλαστικά
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
«Ήμουν μπρούμυτα, ήταν βιαστής, σεξουαλικό τέρας»-Συγκλονίζουν οι καταγγελίες κατά Αλ Φαγιέτ