Καίνε τις κυπριακές αρχές οι Τουρκοκύπριοι- "Κοινή η επιχείρηση στην Πύλα"

Την ίδια ώρα που η κυπριακή αστυνομία μέσω του Εκπροσώπου Τύπου της ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε συνεργασία με τις κατοχικές αρχές για την επιχείρηση με το "ξήλωμα" των παράνομων καζίνο στην Πύλα που έφερε στο φως το Ρεπόρτερ online η Τουρκοκυπριακή πλευρά "καίει" τις κυπριακές αρχές. 

Όπως μεταδίδει ο Τουρκοκυπριακός Τύπος υπήρξε συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών προ καιρού ενώ αποκαλύπτει και για συναντήσεις που έγιναν για συντονισμό της επιχείρησης.

Mάλιστα οι τουρκοκυπριακές εφημερίδες επικαλούνται δηλώσεις του Συμπρόεδρου της Τεχνικής Επιτροπής για την Εγκληματικότητα Χακί Τσελάλ Ονέν, ο οποίος μίλησε για "ολοκλήρωση" της επιχείρησης και για σύσκεψη που προηγήθηκε υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών ανάμεσα στις δύο πλευρές. Επίσης, αναφέρει ότι η σημερινή ημέρα κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση, ήταν προγραμματισμένη και υπήρχε συντονισμός για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο κ.Ονέν δήλωσε στον παράνομο σταθμό Μπαϊράκ ότι η επιχείριση διεξήχθη μετά από προετοιμασία 2 χρόνων, χωρίς πολιτική σκοπιμότητα και με μοναδικό στόχο την πρόληψη του εγκλήματος και πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να κατανοήσει τις δηλώσεις που έγιναν από ε/κ πλευράς για το θέμα.

Είπε επίσης ότι λόγω των ειδικών συνθηκών στην Πύλα, δεν χρησιμοποιήθηκαν διακριτικά ούτε από την Αστυνομία της Δημοκρατίας αλλά ούτε και από τη λεγόμενη αστυνομία του ψευδοκράτους.

Επιπρόσθετα, ο αρμόδιος εξήγησε ότι πραγματοποιήθηκαν από κοινού μελέτες για την κατάσταση στην Πύλα με σκοπό την πάταξη του εγκλήματος.  

Αξίζει να αναφερθεί ότι πρόκειται για την πρώτη κοινή επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα ενώ η συγκεκριμένη ενέργεια δημιουργεί "προηγούμενο" με πολιτικές προεκτάσεις.

Δειτε Επισης

Έρευνες από την Αστυνομία για εντοπισμό της μοτοσικλέτας που οδηγούσε ο άτυχος 16χρονος
Κλήτευσαν δικό τους εμπειρογνώμονα οι μοναχοί για τα επίμαχα βίντεο-Βάζουν στην εξίσωση επιπλέον στοιχεία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Στρωμένο πλέον το χαλί για τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις-Τα δεδομένα υπέρ της Κυβέρνησης για ολικό λίφτινγκ
«Δάκρυσα, γιατί είναι μοναδικό να φοράς αυτή τη στολή»-Τι λέει ο εύζωνας που έγινε viral στην τελευταία του υπηρεσία
Τραγωδία στην άσφαλτο-Νεκρός 16χρονος που προσέκρουσε βίαια σε δέντρο
Ο Νίκος Παππάς δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση της Έλενας Ακρίτα για τον «γιο της πλύστρας»
Εν αναμονή της επιστημονικής γνωμάτευσης το Συνοδικό-Δεν αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες μέρες
Καταγγελία 89χρονου πως ήταν φίλη του η 25χρονη που τον λήστεψε-Σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών
ΒΙΝΤΕΟ: Εγκάρδια συνάντηση Αλέξη Κούγια και Απόστολου Λύτρα στα δικαστήρια