Α. Κυπριανού: To σημαντικό, οι δύο ηγέτες να φτάσουν σε ακτίνα συμφωνίας

Το σημαντικό είναι να φτάσουμε σε ακτίνα συμφωνίας στο Μοντ Πελεράν υπογράμμισε ο Άντρος Κυπριανού μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ είπε πως κατά τη διάρκεια ενημέρωσης ο Πρόεδρος τον ενημέρωσε για το τι έχει διαμειφθεί στο Μοντ Πελεράν ενώ ο ίδιος  από την δική του πλευρά μετέφερε  κάποιες σκέψεις και απόψεις του κόμματός του για τα επόμενα στάδια.

«Τώρα, σε ότι αφορά τη διαδικασία και σε ότι αφορά την ουσία, η ευχή μας είναι ο Πρόεδρος να έχει επιτυχίες στο Μοντ Πελεράν, ή καλύτερα οι δύο ηγέτες να τα καταφέρουν να προχωρήσουν ακόμα περισσότερο σε ότι αφορά το εδαφικό και να φτάσουν σε ακτίνα συμφωνίας και να δουν πως θα προχωρήσουν στη συνέχεια», σημείωσε ο κύριος Κυπριανού.

Κληθείς να σχολιάσει τη θέση της τ/κ πλευράς ότι η πολυμερής διάσκεψη θα πρέπει να λάβει χώρα πριν από την εκπνοή του 2016 ο κύριος Κυπριανού τόνισε. «Δεν νομίζω ότι αυτό είναι το σημαντικό. Το σημαντικό είναι να μπορέσουμε να φτάσουμε σε ακτίνα συμφωνίας για να μπορέσουμε να καθορίσουμε το επόμενο στάδιο που θα είναι η διεθνής συνάντηση. Τώρα ποια θα είναι αυτή η διεθνής συνάντηση  είναι ένα θέμα που θα πρέπει να αποφασιστεί, γιατί έχουμε θέσεις εμείς, έχει θέσεις η τ/κ πλευρά πρέπει να υπάρξει μια τέτοια απόφαση η οποία να εξασφαλίζει κάποιες αρχές. Οπόταν είναι ζητήματα τα οποία πρέπει να επιλυθούν.

Επαναλαμβάνω, δεν νομίζω ότι το σημαντικό είναι ο χρόνος, εκείνο που έχει περισσότερη σημασία, είναι να έχουμε φτάσει σε ακτίνα συμφωνίας. Αν αυτό επιτευχθεί στο Μοντ Πελεράν, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να προχωρήσουμε.  Ευχόμαστε να επιτευχθεί αλλά κανένας δεν μπορεί να ξέρει. Θα έχουν δύο μέρες εντατικών διαπραγματεύσεων οι δύο ηγέτες. Θα φανεί». 

Ο κύριος Κυπριανού ανέφερε ότι υπάρχει πρόοδος επί του εδαφικού υπολείπεται όμως όπως είπε, περαιτέρω συζήτηση.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Ρώσου Πρέσβη ότι η Ρωσία θα προτιμούσε η πολυμερής να γίνει και με τη συμμετοχή και τον Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο κύριος Κυπριανού σημείωσε πως αυτή είναι και η θέση του κόμματός του. «Μεταφέραμε αυτή μας τη θέση στον κύριο Λαβρόφ και μας είπε πως η Ρωσία είναι έτοιμη να συμμετέχει σε μια τέτοια συνάντηση, εάν και εφόσον προσκληθεί.

 
  

Δειτε Επισης

Βανδάλισαν πτοεκλογική πινακίδα του Νικολέττου-«Δεν θα μας πτοήσει» (pic)
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Δεν βλέπει αδιέξοδο στην προσπάθεια της Ολγκίν η Λευκωσία-«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν»
Αυστηρό μήνυμα Προέδρου για το τερματικό στο Βασιλικό-«Το κράτος δεν εκβιάζεται»
Κατηγορεί την ΕΤΥΦΑ η CMC για τερματικό LNG-«Παραβιάζει επίμονα τις υποχρεώσεις πληρωμής»
Παπαναστασίου για τερματικό στο Βασιλικό-«Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία»
Συνολικά 310 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας στην πλωτή πλατφόρμα στη Γάζα
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις εκλογές-Κάλεσμα Εφόρου για προετοιμασία των ψηφοφόρων
Μελέτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό το ΑΚΕΛ-Καλεί σε ανάληψη πρωτοβουλίας για σπάσιμο του αδιεξόδου
Μπαίνουν στο δικαστικό ρινγκ για τη μητέρα των μαχών Εισαγγελία και Ελεγκτής-Ο τελικός των κορυφαίων θεσμών