«Φτερά» στα πόδια με Ντε Μέλο (vid)

Ο Ερμής κατάφερε να πάρει ένα σημαντικό τρίποντο κόντρα στην ΑΕΖ (2-1) με πρωταγωνιστή τον Ντε Μέλο. Οι γηπεδούχοι αν και βρέθηκαν από το πρώτο λεπτό πίσω στο σκορ με προσωπικό λάθος του τερματοφύλακα τους, ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής του Ερμή, σημείωσε ένα εξαιρετικό τέρμα που έφερε την ισοφάριση και στη συνέχεια κερδίζοντας πέναλτι, χάρισε τη νίκη στους «φτεροπόδαρους». Δεύτερη διαδοχική νίκη για την ομάδα του Ερμή και πρώτη ήττα εκτός έδρας για την ΑΕΖ. Χρέη υπηρεσιακού προπονητή για τον πάγκο της ΑΕΖ ανέλαβε ο Αλέξης Γαρμπόζης, μετά την παραίτηση του Νικόλα Μαρτίδη από την τεχνική ηγεσία.


Διόρθωσε το λάθος του Στυλιανού ο Ντε Μέλο
 
Με το καλημέρα της έναρξης του αγώνα, πριν ακόμη συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, η ΑΕΖ άνοιξε το σκορ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με προσωπικό λάθος του τερματοφύλακα των «φτεροπόδαρων». Συγκεκριμένα, μετά από μακρινή σέντρα του Σακελαρίου ο τερματοφύλακας του Ερμή, Δημήτρης Στυλιανού όχι μόνο έκανε άστοχη έξοδο άλλα στην προσπάθεια του να μαζέψει την μπάλα της άλλαξε πορεία και την έστειλε στα δίκτυα της ομάδας του (Δείτε ΕΔΩ). Η συνέχεια βρήκε τους «φτεροπόδαρους» να μην πατούν καλά στο γήπεδο, και την ΑΕΖ να προσπαθεί να  εκμεταλλευτεί τα λάθη των γηπεδούχων. Απάντηση στο τέρμα των φιλοξενουμένων ωστόσο έδωσε ο Ντε Μέλο στο 35’ που με μία σπουδαία ατομική ενέργεια, άδειασε την άμυνα της ΑΕΖ μπαίνοντας στην περιοχή και με φοβερό δυνατό σουτ έκανε το 1-1 (Δείτε ΕΔΩ).


 
Ανατροπή με πέναλτι
 
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Ντε Μέλο των «φτεροπόδαρων» στο 48’ κέρδισε πέναλτι, με τον Άλμπα να το αναλαμβάνει και να κάνει την ανατροπή στο παιχνίδι. Η ΑΕΖ στη συνέχεια ανέβασε στροφές δημιουργώντας καλές ευκαιρίες με προϋποθέσεις για την ισοφάριση, χωρίς ωστόσο να βρίσκει δίκτυα.  


ΕΡΜΗΣ: Στυλιανού, Χριστόφ, Ντε Βρίισε, Πενγκά, Χριστοφή, Αρτάμπε, Μπάουμαν, Άλμπα (70' Σίργκι). Ντε Μέλο, Ντα Σίλβα (79' Μίλερ), Αλεξίου (62' Μασίνουα).
ΑΕΖ: Ταουντούλ, Σακελαρίου (46' Aουρέλιο), Τσιμποντζί, Σάσι, Κυριάκου, Πάγκαλος (85' Πιτταράς), Φελισιέν, Ντο Σάντος, Οζίας, Ανδρέου, Σκόπλια (78' Μαμμίδης)