Έσπασε το αήττητο του ΑΠΟΕΛ και βλέπει τίτλο η ΑΕΛ (pics+vid)

Σπουδαία νίκη για την ΑΕΛ η οποία με πέναλτι του Αρουαμπαρένα στο 86’ υποχρέωσε τον ΑΠΟΕΛ, στην πρώτη του φετινή του ήττα. Χωρίς να διεκδικεί δάφνες ποιότητας το παιχνίδι στο Τσίρειο στάδιο, οι «γαλαζοκίτρινοι» της Λεμεσού πήραν ένα σημαντικό τρίποντο σκαρφαλώνοντας στους 24 βαθμούς και τον ΑΠΟΕΛ να παραμένει στους 26. Ο Αρουαμπαρένα που ήταν και το πρόσωπο του αγώνα, χάρισε στην ΑΕΛ τη νίκη από τα έντεκα βήματα, αφού είχε δεχθεί προηγουμένως σπρώξιμο από τον Αστίθ.  


Ημίχρονο τακτικής…
 
Πιο απαιτητική μπήκε στα πρώτα λεπτά του ντέρμπι η ΑΕΛ, με την ομάδα της Λεμεσού, να φτάνει στην πρώτη της καλή ευκαιρία με το Σιέλη στο 4’ που με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα του Βάτερμαν, χωρίς ωστόσο να μετρά το τέρμα του αφού είχε υποδειχθεί οφσάιντ. Η απάντηση από τον ΑΠΟΕΛ ήρθε στο 11’ με τους Βινίσιους και Γιαννιώτα να επιχειρούν με διαδοχικά σουτ και την μπάλα να σταματά στα σώματα των παικτών της ΑΕΛ. Η κλασσική ευκαιρία του ημιχρόνου έγινε στο 22’ από τον Σόουζα, μετά από γύρισμα του Γεωργιάδη, που από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε άστοχα.


 
Το έκρινε το πέναλτι…
 
Χωρίς να αλλάζουν ιδιαίτερα τρόπο παιχνιδιού, οι δύο ομάδες συνέχισαν από εκεί που έμειναν στο πρώτο μέρος του αγώνα, με την πρώτη καλή φάση να δημιουργείται από τον Γεωργιάδη της ΑΕΛ στο 50’, με το σουτ του να φεύγει ψηλά από τα δοκάρια του Βάτερμαν. Στο 58’ ο νεαρός επιθετικός του ΑΠΟΕΛ, Πιέρος, με ένα καλό σουτ είδε τη μπάλα να περνά λίγο δίπλα από την εστία του Ρομό. Το παιχνίδι ωστόσο κρίθηκε από τα έντεκα βήματα στο 86’, με το σπρώξιμο του Αστίθ στο Αρουαμπαρένα. Εκτελώντας ο ίδιος το πέναλτι, διαμόρφωσε και το τελικό 1-0 για την ομάδα της ΑΕΛ.

 


 
ΑΕΛ: Ρόμο, Αϊρόσα, Ντόσα (36' Λαφράνς), Σιέλης, Φορτούνα, Σοάρες, Σόουζα, Μπουένο (89' Νικολάου), Μέσκα, Γεωργιάδης (57' Σαβανέ), Αρουαμπαρένα
ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αστίθ, Καρλάο, Λάγο (88' Βάντερ), Μοράις, Βινίσιους, Μπρεσάν (60' Ντε Καμάργκο), Γιαννιώτας (68' Αλωνεύτης), Εφραίμ, Σωτηρίου